Pensionist redder misbrugscenter fra lukning

350 misbrugere i Esbjergområdet risikerede at miste deres behandlingssted. Nu træder pensioneret embedslæge ud af sit otium og redder stedet.

Selv om hans alder på 73 gør ham til fuldtidspensionist, så træder han nu ud af sit otium og ind i det aktive samfundsliv.

Pensioneret embedslæge, tidligere borgmester i Ribe og forhenværende Venstremedlem af Folketinget, Preben Rudiengaard, redder 350 misbrugeres behandlingssted i Esbjerg. Hvis ikke han var trådt i karakter, risikerede de at miste deres behandlingssted.

quote

Jeg er glad for,at de kan bruge mig, men jeg er også beskæmmet over, at der ikke er læger nok til at varetage  denne funktion.  

Preben Rudiengaard, pensioneret embedslæge, Ribe 

- Jeg er glad for,at de kan bruge mig, men jeg er også beskæmmet over, at der ikke er læger nok til at varetage  denne funktion, siger Preben Rudiengaard.  

Center for Misbrug i Esbjerg reddes fra lukning.
Center for Misbrug i Esbjerg reddes fra lukning.
Foto: TV SYD

 Center for Misbrug og Udsatte i Esbjerg var truet af lukning efter at den behandlingsansvarlige overlæge døde i foråret.  Siden har det vist sig umuligt at genbesætte stillingen. Derfor har både Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed påpeget, at en lukning kunne være realistisk.

Det behøver de ikke nu, for nu påtager den pensionerede embedslæge i det daværende Ribe Amt, Preben Rudiengaard, sig jobbet som behandlingsansvarlig overlæge.

Jobbet er normeret til seks timer om ugen. Preben Rudiengaard skal ikke have kontakt med klienterne. Han skal varetage den tilsynsførende funktion.