TV der bevæger dig

Peshmerga-krigeren Martin får alligevel ikke sit pas tilbage

Vestre Landsret skal afgøre om 32-årige Martin Jakobsen fra Esbjerg får sit pas igen. Det sker fordi Syd- og Sønderjyllands Politi har kæret byrettens afgørelse.

Den 32-årige Martin Jakobsen skal nu vente på at landsretten har behandlet sagen.

Facebook-foto af den 32-årige Martin fra Esbjerg (sløret af TV SYD). Foto: Privat

1 af 2

Retten i Esbjerg vurderede ellers 5. december, at Martin Jakobsen kunne få sit pas udleveret igen, men fordi Syd- og Sønderjyllands Politi ikke er enig i den afgørelse, har de nu valgt, at sagen skal prøves i landsretten. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det betyder, at landsretten nu skal tage stilling til, om politiets afgørelse om inddragelse af den 32-årig mands pas samt forbud mod at rejse ud af Danmark skal opretholdes.

Ifølge politiet lagde Retten i Esbjerg ved sin behandling af sagen omvendt vægt på, at manden alene havde kæmpet sammen med Peshmerga-styrkerne i Irak, der bekæmper terrororganisationen Islamisk Stat, og at hans ophold i konfliktområdet således havde haft et anerkendelsesværdigt formål.

Læs også Martin kæmpede mod IS: Nu får han sit pas tilbage

Ifølge politiet så er det deres opfattelse, at sagen er omfattet af lovens bestemmelser i forhold til inddragelse af pas og udrejseforbud. Derfor mener de, at sagen har principiel karakter og derfor skal prøves ved landsretten.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår sagen bliver behandlet i Vestre Landsret.

Læs også Esbjergenser i kamp mod Islamisk Stat: - Jeg håber, jeg har skudt nogen