Peter Ankersen til Red Bull Salzburg til sommer

Esbjerg fBs 23-årige landsholdsback, Peter Ankersen, har indgået en fireårig kontrakt med Østrigs førende fodboldklub, FC Red Bull Salzburg.

Han er som led i et af de hidtil største spillersalg i EfB købt fri af en kontrakt gældende til 30. juni 2016 og tiltræder 1. juni i Salzburg.

Peter Ankersen nåede at debutere for EfB i foråret 2010, inden han skiftede til Vejle Boldklub, hvor han hurtigt blev en af profilerne.

I foråret 2012 blev han solgt til den norske storklub, Rosenborg BK, på en fireårig kontrakt.

Peter Ankersen nåede at spille 18 kampe for Rosenborg, men han trivedes ikke uden for banen og indgik samme sommer en fireårig kontrakt med EfB. Han har siden i 58 kampe været eksponent for EfB?s tempo og hurtige omstillingsspil og har debuteret på det danske A-landshold.

EfB?s cheftræner, Niels Frederiksen, glæder sig over fortsat at kunne råde over en spiller med de kvaliteter i de vigtige kampe i forårssæsonen, hvor EfB foruden at kæmpe for overlevelse i Superligaen skal spille Europa League-kampe mod ACF Fiorentina.

På grund af den høje sandsynlighed for et salg af Peter Ankersen blev den unge højre back, Ryan Johnson Laursen, hentet til EfB i sommeren 2013, og han vil til den nye sæson være klar til at overtage pladsen.

- Det er godt gået af både Peter og EfB, at det for anden gang i denne sæson er lykkedes at sælge en af klubbens egne spillere til et så højt niveau. Vi har mødt Salzburg to gange i Europa League, og sportsligt er det et markant skridt opad for Peter. Vi har i efteråret 2013 ikke mødt et superligahold, der er i nærheden af at være så stærkt som Salzburg. Klubben passer enormt godt til Peters måde at spille fodbold på med fart og aggressivitet i det fremadrettede spil. Han vil få samme rolle som i EfB, blot på et højere niveau, siger Niels Frederiksen.

Økonomien på plads

Økonomisk blev 2013 på grund af fjerdepladsen i Superligaen, sejren i pokalfinalen, succesen i Europa League og salget af Martin Braithwaite et vendepunkt efter flere vanskelige år som følge af nedrykningen til 1. division i 2011.

EfB Elite A/S forventer et overskud før skat på 31-34 millioner kroner i 2013.

Med salget af Peter Ankersen og forventningen om at overleve i Superligaen tegner også 2014 til at blive et godt år.

- Det seneste spillersalg og fortsatte indtægter fra Europa League, som ganske vist ikke er på niveau med indtjeningen i fjor, vil give os et stærkt første kvartal. EfB har i dette transfervindue forstærket spillertruppen med tilgangen af Martin Pusic og Michael Jakobsen, og vi må på kort sigt påregne et mærkbart fald i tv-indtægterne som følge af vores placering i Superligaen. Forventningen er, at vi i løbet af foråret er i stand til at avancere i tabellen og øge vores andel af tv-pengene, siger EfB?s adm. direktør, Søren Poulsen.

Med de nævnte usikkerheder forventer EfB et overskud før skat på 2-10 millioner kroner i 2014.