Planer om nye højhuse falder i dårlig jord hos borgere

En ændret kommunalplan, der tillader 15 etager høje bygninger i Esbjerg, møder modstand hos kommunens borgere.

I Esbjerg Kommune er kommunalplanen blevet ændret, så højhuse nu må bygges i 15 etager, hvor de før havde en grænse på 5 etager.  Og nu er der allerede planer om adskillige højhusbyggerier i kommunen. Det glæder nogen og irriterer andre.

quote

Vi skal udvide vores by i respekt for det, vi har. Vi skal ikke bremse udviklingen

John Snedker, formand, Plan & Miljøudvalget, Esbjerg Kommune

John Snedker, formand, Plan & Miljøudvalget, Esbjerg Kommune, glæder sig.

- Vi skal udvide vores by i respekt for det, vi har. Vi skal ikke bremse udviklingen, men styre den, fortæller John Snedker til TV SYD.

Men projektet møder modstand fra Esbjerg Byfond.

quote

Ligesom vi har kæmpet for at bevare Ribe, så skal vi gøre det samme for Esbjerg. Som Danmark yngste storby har Esbjerg en meget unik bymidte

Helene Plet, arkitekt og formand, Esbjerg Byfond

- Ligesom vi har kæmpet for at bevare Ribe, så skal vi gøre det samme for Esbjerg. Som Danmarks yngste storby har Esbjerg en meget unik bymidte, siger Helene Plet, arkitekt og formand for Esbjerg Byfond.

Det er især borgere, der er imod projekter, da de tårnhøje bygninger vil komme til at ødelægge både udsigt og solskin i mange haver. Derudover er det for nogle et spørgsmål om privatliv, da beboere i de nye højhuse vil have mulighed for at kigge ned i folks haver og gennem vinduer.

Den 19. juni vil der blive afholdt byrådsmøde om højhusplanerne, hvor det forventes, at politikerne godkender en høring. Èt højhus ved torvet er allerede blevet godkendt.

Se mere om sagen i aften kl. 19.30 på TV SYD.