Politi: Knivdræbt asylansøger kendte gerningsmand

Politiet har nu slået fast at den 30-årige mand, der søndag blev fundet død i Ribe, er blevet dræbt.

Ifølge Syd og Sønderjyllands Politi så er den 30-årige dræbt af knivstik. Manden blev fundet søndag eftermiddag i en lejlighed på Hedelundsvej i Ribe.

-Vi arbejder ud fra en teori om, at offeret og gerningsmanden kendte hinanden, der er således ikke umiddelbart nogle tegn på indbrud eller røveri i lejligheden. Så vi formoder at den 30-årige afghaner selv har lukket gerningsmanden ind, fortæller vicepolitiinspektør Bent Thuesen til TV SYD

Politiet formoder at den 30-årige er blevet dræbt i selve lejligheden Hegelundsvej i Ribe, hvor efterforskerne ligeledes har fundet en kniv, som de formoder kan være gerningsvåbenet.

-Antallet af knivstik tyder på, at drabet ikke er sket i affekt. Obduktionen fra i nat viser, at han er død som følge af de skader forskellige skader, som han er blevet pådraget med kniven. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt  slå fast, hvornår drabet er begået, men vi ved han er blevet dræbt før søndag, hvor vi fandt liget.

Syd- og Sønderjyllands Politi har indtil videre ingen anholdte i sagen men har afhørt flere beboere i ejendommen på Hegelundsvej, der tidligere har været benyttet som kollegie og hvor der i dag er flere asylansøgere indkvarteret.

-vi taler både med dem, som har værelser ved siden af, men selvfølgelig også naboer i området, som kan have set noget, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen til TV SYD

Den 30-årig er afghaner bosat i Danmark og kom til landet i 2012.

Syd- og Sønderjyllands Politi har indtil videre ingen anholdte i sagen.