Politi om bøderegn: Vores målinger er korrekte

Der blev delt 792 fartbøder ud på Tarp Hovedvej. Der har været tvivl om kontrollens legitimitet, men politiet slår fast, at målingen er korrekt.

Den 8. juni blev 3.394 bilister målt af en fotovogn på Tarp Hovedvej i udkanten af Tarp i nordgående retning mod Varde. 792, godt en fjerdedel af de målte bilister, blev blitzet. Siden da er rygterne gået på, at bøderne skulle eftergives, da målingen var forkert. Men det bliver de ikke. 

quote

Vi har målt bilisterne 100 meter, før zonen blev ophævet. Man må altså stadig maksimalt køre 50 km/t, hvor de blev målt.

Knud Reinholdt, leder, Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling

- Målingen er foretaget helt korrekt, siger Knud Reinholdt, leder, Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling, til TV SYD.

Kontrollen er foretaget i en byzone, hvor man må køre 50 km/t. Bilisterne, der har fået bøde, er blevet målt 100 meter før 50-zonen ophørte. En af de mere hyppige klager lyder på, at man som bilist naturligvis begynder at accelerere, når man kan se, at zonen ophører. Bilisterne siger, at politiet har målt alt for tæt på skiltet.

- Vi har målt bilisterne 100 meter før zonen blev ophævet. Man må altså stadig maksimalt køre 50 km/t, hvor de blev målt. Desuden foretog vi kontrol på baggrund af henvendelser fra borgere, der bor på vejen. De kan ikke komme ud af deres indkørsler om morgenen, fordi folk accelerer alt for hurtigt, siger Knud Reinholdt.

Politiet slår dermed fast, at bøderne holder stik og ikke vil blive eftergivet.