TV der bevæger dig

Politiet advarer: Motorvejs-svindlere er et sikkert forårstegn

De seneste døgn har de to politikredse i TV SYDs sendeområde modtaget en lind strøm af henvendelser og anmeldelser om svindel og tiggeri på rastepladser og motorvejsnedkørsler.

Fælles for anmeldelserne er, at velklædte udlændinge i pæne og dyre biller under forskellige påskud forsøger at få penge lokket fra trafikanter, der stopper op og vil hjælpe. Her er det et foto fra Facebook, hvor en "nødstedt" bilist forsøger at få kontakt på en motorvejsafkørsel på Sjælland.

Tirsdag morgen kan vagtcheferne hos både Syd- og Sønderjylands Politi i Esbjerg og Sydøstjyllands Politi i Horsens melde om, at politiet de seneste døgn har modtaget mange henvendelser og anmeldelser om svindel og tiggeri på rasteppladser og motorvejsnedkørsler.

- Vi havde adskillige tilfælde mandag eftermiddag. Fælles for anmeldelserne er, at velklædte udlændinge i pæne og dyre biler af mærket BMW, Audi og VW under forskellige påskud forsøger at få penge lokket fra trafikanter, der stopper op og vil hjælpe. Det kostede en kvinde ved Brørup nogle hundrede kroner, at hun ville hjælpe en "havareret" bilist, siger vagtchef Erik Lindholdt til TV SYD.

Med forårets komme blusser disse svindelsager op og breder sig.

Hold ikke ind til ”nødstedte” og henvis dem i øvrigt til at ringe 114

- Vi forsøger at slå en klo i de pågældende, der ofte flytter rundt på rastepladser og nedkørsler, ligesom de på skift opererer i forskellige dele af landet. Vi kan sigte dem for uovlig indsamling, tiggeri og ulovligt dørsalg, når vi får fat i dem, siger vagtchef Erik Lindholdt , Syd- og Sønderjyllands Politi.

Rådet fra politiet er enkel og tydelig: Hold ikke ind til ”nødstedte” og henvis dem i øvrigt til at ringe 114 fra enten egen telefon eller en motorvejstelefon, hvis de mangler hjælp. Og lad også være med at købe noget som helst af folk, der tilbyder ure, falske smykker, kopi-designervarer etc. på motorveje, landeveje og rastepladser. Det er højst sandsynligt fup og svindel.