Politiet: Borgerne skal ikke være utrygge ved den nye politistruktur

Når den nye politistruktur træder i kraft til nytår, så vil der ikke længere køre patruljevogne ud fra stationen i Ribe. Det skaber bekymring i byen. De får samme tryghed som før, siger politiet.

Den nye politistruktur vil betyde, at politiet samler den lokale sagsbehandling og efterforskning på tre områdecentre – i Haderslev, Esbjerg og Sønderborg. Det vil betyde færre folk på de mindre lokalstationer.

- Kriminalitetsbillede har ændret sig væsentlig de seneste år. Der er blevet mindre kriminalitet i det hele taget. Men den kriminalitet, der så er kommet, den er blevet mere kompleks og derfor har vi brug mere specialisere kompetencer. Vi har behov for at specialisere os yderligere, siger Kaj Nielsen, der er linjechef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

quote

Der vil stadig være dedikerede patruljer til Ribe, og der er stadig en politistation med folk. Nu kommer patruljerne bare fra en anden by.

Kaj Nielsen, linjechef, Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Han påpeger dog, at der stadig vil køre patruljer ud fra lokalstationerne – dog med én undtagelse. Når den nye struktur træder i kraft, så vil der ikke længere køre patruljer ud fra Ribe. De vil fremover komme hele vejen fra Esbjerg.

Det har vakt en smule bekymring hos både lokalrådspolitikere og borgere. Men den bekymring skal de ikke tænke på, mener linjechefen

- Der vil stadig være dedikerede patruljer til Ribe, og der er stadig en politistation med folk. Nu kommer patruljerne bare fra en anden by. Samtidig så får Ribe også gavn af den specialisering og kompetencer, der kommer ud af den nye struktur. Borgerne vil komme til at være ligeså trygge, siger Kaj Nielsen.

Hvordan sikre I, at borgerne i Ribe ikke er utrygge, og der er ligeså mange patruljer i Ribe, som der har været hidtil?

- Det gør vi via en patruljeplan, som vi får til at gå op, så det er mindst ligeså trygt, som det var tidligere.

Hvad med responstiden? Ændre den sig, når patruljerne skal komme fra Esbjerg?

- Vi forventer ikke nogen dårligere responstid på det her. Vi har netop lavet den her struktur for at kunne imødese og fastholde en god responstid, siger Kaj Nielsen.

Efter planen skal den nye struktur træde kraft i starten af 2018.