TV der bevæger dig

Politiet kontrollerer på skolevejene

Vi kører alt for stærkt på vejene - også ved børnenes skoler. I denne uge har politiet fokus på fart og generel trafiksikkerhed ved skolerne.

Trafiksikkerheden på skolevejene kontrolleres i denne uge.

Sidste år ved skolestart skrev Syd- og Sønderjyllands Politi 648 bøder fartbøder ved skolerne, mens kollegerne i Sydøstjyllands Politikreds snuppede 892, der kørte for stærkt.

Derfor er der i denne uge ekstra fokus på både fart og trafiksikkerhed på skolevejene. Auraskolen i Esbjerg er blandt de skoler, hvor politiet er til stede.

Færdselsbetjent Finn Pedersen er blandt de betjente, der er i gang med Politiets landsdækkende kampagne.

Vi skal være et godt eksempel overfor børnene. Så det er godt, at vi voksne bliver mindet om, at guldklumperne skal spændes fast.

René Larsen, Lokomotivfører, Gjesing

- Det er børn på vej til skolen, vi tjekker. Vi tjekker om forældrene har spændt deres børn fast, om de bruger sikkerhedssele, om bilen er i orden – og om morgenen tjekker vi, om der er lys på cyklerne, siger Finn Pedersen til TV SYD.

Ingen er for små til at blive kontrolleret – og generelt bliver der taget godt imod den ekstra opmærksomhed fra ordensmagten.

- Det er rigtig godt, at alt bliver tjekket, om vi har det hele med, og om tingene er, som de skal være, fortæller Tina Duus Rasmussen fra Varde.

Brug af seler er et af politiets fokuspunkter i denne uge, og det er helt fint med billisterne.

- Vi skal være et godt eksempel overfor børnene. Så det er godt, at vi voksne bliver mindet om, at guldklumperne skal spændes fast. Det er godt, slutter René Larsen fra Gjesing.

Politiet fortsætter kontrollen ved skolerne hele ugen.