TV der bevæger dig

Politiet råder mink-avlere til at øge sikkerheden

Indbrud og tyveri af minkskind har højsæson lige nu. Minkavlerne er nemlig i gang med at aflive og pelse og det drejer sig om meget store værdier, som frister til indbrud, så politiet råder til øget sikkerhed.

Syd- og Sønderjyllands Politi har netop skrevet til samtlige cirka 250 minkavlere i politikredsen med en opfordring til at gå deres sikkerhed efter i sømmene.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i samarbejde med transportbranchen lavet en sikringsmanual, som kan bruges i mange andre brancher. Manualen kan blandt andet findes på www.itd.dk Den kan minkavlerne bruge som en let tilgængelig skabelon for, hvordan de griber deres sikringsarbejde an.

- Vi har på transportområdet set, hvor stor en effekt det giver, når de gode kræfter hos både erhvervsdrivende og politi går sammen, siger specialkonsulent i det kriminalpræventive sekretariat hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergård.

Ud over brevet vil politiets sikringsrådgivere personligt kontakte en række af de farme og pelsningscentraler, som politiet og avlernes organisation mener kan være særligt udsatte for indbrud og tyverier. De bliver tilbudt, at en sikringsrådgiver kommer ud og gratis gennemgår minkfarme, pelsningscentraler eller indleveringscentraler ? eventuelt sammen med forsikringsselskabet.

Også Fyn- og Sydjyllands Minkavlerforening bakker op om at få avlerne mere aktivt engageret i forebyggelsen af indbrud, tyveri og hærværk.

- Jeg ved, at mange avlere allerede gør en stor indsats med sikring, men jeg håber alligevel, at minkavlerne sætter forebyggelse allerøverst på dagsordenen og bruger ekstra tid og kræfter på at gøre livet surt for de kriminelle. Vi har også et ansvar for at passe godt på vores værdier og gøre sikringen optimal, siger formanden, Henning Christensen fra Esbjerg.