Politiet sætter nu igen hårdt ind mod bander i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker fortsat intensivt for at få at klarlægge baggrunden for et blodigt knivopgør for en uge siden i Esbjerg. Nu er to varetægtsfængslet i sagen.

Efter opgøret sidste tirsdag på Præstebakken i Esbjerg, hvor to unge mænd blev stukket med kniv, øger Syd- og Sønderjyllands Politi nu presset mod bandegrupperingerne – og tager en række værktøjer fra blandt andet bandepakkerne i brug.

To mænd på 27 og 30 år er allerede varetægtsfængslet sigtet for drabsforsøg ved knivstikkeriet, hvorunder to mænd på 20 og 25 år blev alvorligt såret.

Ny fængsling

Den 30-årige blev anholdt mandag, og blev i et lukket grundlovsforhør tirsdag ved Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger.

Den 30-årige, der er sigtet for grov vold, nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Politiet efterforsker fortsat intensivt med henblik på at få belyst de nærmere omstændigheder for knivstikkerierne. 

- Det er både vores og Rigspolitiets vurdering, at der er en konflikt mellem rivaliserende bander i Esbjerg. På den baggrund øger vi presset mod bandemiljøet, blandt andet gennem øget præventiv- og tryghedsskabende patruljering for at at sikre borgernes tryghed, oplyser politiinspektør Jeppe Kjærgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Bandepakke i brug

Bandepakkerne, som et flertal i Folketinget står bag, bl.a. er styrket mulighed for efterforskning, mulighed for at kunne øge straffen med indtil det dobbelte, indførelse af opholdsforbud som et led i straffen, og strammere regler i forbindelse med afsoning.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan desuden – på baggrund af bestemmelserne i politiloven – indføre en visitationszone, hvis behovet giver anledning hertil. Dette skete senest i andet halvår af 2018 på grund af en konflikt i bandemiljøet i Esbjerg, og politiet har gode erfaringer med resultaterne af denne indsats.