TV der bevæger dig

Politiet: Sten vejede 4,5 kilo og kunne have lavet stor skade

Den tungeste sten, der natten til fredag blev kastet efter en bil fra en bro, der fører Kjærgårdsvej over Varde Hovedvej ved Bramming, vejer fire og et halvt kilo - og kunne have forvoldt stor skade, hvis den var gået gennem bilens frontrude.

Her er de tre sten, der i nat blev kastet ned fra en vejbro ved Bramming. De vejer mellem 2,5 og 4,5 kilo. Foto: Hans Lausten, TV SYD

De tre sten vejer mellem 2,5 og 4,5 kilo. Kastet ned fra en bro mod biler, der bevæger sig med en hastighed på op til 90 km. i timen, er det livsfarlige våben.

-  Der er tale om handlinger, der vil udløse sigtelser efter straffelovens alvorlige paragraffer om enten forsøg på manddrab eller ved grov kådhed at sætte andre menneskers liv i fare, siger vicepoliti-inspektør Bent Thuesen, Syd- og Sønderjyllands Politi,  til TV SYD. 

- Det er svært at forstå at det sker nu igen i vores område efter den tragiske sag på Fyn, hvor en tysk kvinde mistede livet efter stenkast fra motorvejsbro, siger Bent Thuesen, der leder efterforskningen.

Læs også Politiet sætter massivt ind på hurtig opklaring af stenkast fra vejbro

Den første anmeldelse kom fra en bilist, der med nød og næppe undgik at blive ramt, da stenen slog ned lige foran bilen. De næste to bilister fik smadret henholdsvis en forlygte og buler i kølerhjelmen. Ingen personer kom til skade ved de tre stenkast.

En af de tre bilister, der blev ramt, er Søren Bjarne Holm, taxachauffør for Billund Taxa, der kom kørende på vejen lidt efter midnat og lige havde sat en kunde af i Gredstedbro.

- Det er svært at forstå at det sker nu igen i vores område efter den tragiske sag på Fyn, hvor en tysk kvinde mistede livet

Bent Thuesen, efterforskningsleder, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Pludselig ser jeg, at de modkørende blinker til mig, så jeg kører og holder øje med, om der er dyr på vejen, og lige pludselig kommer den her sten ud af det blå. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der ville være sket, hvis stenen var ramt ind ad forruden i stedet for at ramme kølerhjelmen. Det kunne være gået grueligt galt, siger Søren Bjarne Holm  til TV SYD. 

 

21. august omkom en 33-årig tysk kvinde, da en betonflise blev kastet ned fra en motorvejsbro ved Langesøvej på Fyn. Hendes 36-årige mand blev hårdt kvæstet, mens parrets femårige søn ikke fik alvorlige fysiske skader.

00:26

Sten vejede 4,5 kilo og kunne have lavet stor skade, siger efterforskningsleder Bent Thuesen.

Luk video