Politiinspektør: Konflikten er bandelignende

Natten til søndag blev en 21-årig skudt i Esbjerg. Der er opstået grupperinger fra to boligområder som politiet kalder for bandelignende. Flere borgere føler sig utrygge.

En 21-årig mand blev natten til søndag skudt i benet i Esbjerg. Den kvæstede unge mand er kendt i det kriminelle miljø, og politiet kobler skudepisoden til en aktuel konflikt mellem to grupper, der holder til i Kvaglund og på Stengårdsvej i Esbjerg.

Politiet fortæller, at de har fulgt konflikten nøje over længere tid.

- Det har udviklet sig fra at have relation til nogle enkelte fra de to boligområder til, at man grupperer sig i de to kvarterer. Derfor siger vi, at det er mere bandelignende, end det har været tidligere, siger Claus Nørgaard, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Lilian Jørgensen er fra Esbjerg, og hun føler sig utryg.

- Jeg synes, at det er forfærdeligt, at vi har fået det her til Esbjerg. Når jeg kommer ud i det område, så bliver jeg utryg. Jeg vil ikke færdes selv i områderne, siger Lilian Jørgensen.  

Det er tre uger siden, at en 23-årig mand blev skudt of såret. Politiet fortæller, at de har intensiveret patruljeringen af området.

quote

Vi kan se, at de episoder der har været de relaterer sig til de enkelte personer i de to grupperinger de kender hinanden ret godt, så det er ikke noget med, at de angriber andre personer.

Claus Nørgaard, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi kan se, at de episoder der har været de relaterer sig til de enkelte personer i de to grupperinger de kender hinanden ret godt, så det er ikke noget med, at de angriber andre personer, siger Claus Nørgaard.

Politiinspektøren fortæller, at det er en blanding af ting, som de to grupperinger strides om.

- Der er ingen tvivl om, at det har noget med det kriminelle miljø at gøre – altså et marked. Samtidig er det formentlig også noget fnidder mellem nogle personer, som har udviklet sig. Så begynder man at genere hinanden og hævne sig på hinanden.

Han understreger også, at konflikten er lokalrelateret og altså ikke har noget med bandekonflikten i København at gøre.