Politiker: PET til Esbjerg?

Det lokale folketingsmedlem Henning Hyllested (EL) fra Esbjerg vil gerne have PET til provinsen. PET står for at oprette 30 nye arbejdspladser. - Kan de ligge i provinsen, spørger Enhedslisten.

Transport- og Bygningsministeriet har bedt Finansudvalget om penge til at leje bygninger, så PET kan ansætte 30 nye folk. De nye medarbejdere skal stå for analyser og styrke beredskabet i PET.

- Men kan de nye medarbejdere ikke ansættes i provinsen, spørger Enhedslisten nu Transport- og Bygningsministeriet.

- Når nu de står og skal ansætte nye folk, så synes jeg, det er oplagt, at de undersøger, om ikke de nye arbejdspladser kan ligge et andet sted i landet end København, siger det lokale folketingsmedlem fra Esbjerg, Henning Hyllested (EL) tirsdag til TV SYD

- Vil du arbejde for, at de arbejdspladser kommer til Syd- og Sønderjylland?

- I Enhedslisten er vi fælles om sådan nogle beslutninger, så jeg tager ikke stilling til, om det lige skal være i Syd- og Sønderjylland, siger Henning Hyllested til TV SYD. Han slår dog fast, at han mener, det er vigtigt, at få flere af de statslige arbejdspladser ud af hovedstaden.

- Nu må vi se, hvad ministeriet siger. Men de har jo nok gode argumenter for, hvorfor de arbejdspladser lige skal ligge i København. Det har de altid, siger Henning Hyllested til TV SYD.