TV der bevæger dig

Politimand samler penge ind: Jeg er dybt rørt

Henrik Schnell fra Esbjerg knytter armbånd, som han sælger for at samle penge ind til de to betjente, der blev ramt af skud på Christiania.

Henrik Schnell knytter armbånd, som han sælger for at samle penge ind til sine sårede kollegaer.

1000 håndknyttede armbånd af faldskærmsline har Henrik Schnell knyttet og solgt. Han er politibetjent og samler lige nu penge ind til de to kollegaer, der tidligere i år blev ramt af skud under en aktion på Christiania.

- Det rører mig dybt, og får en til at tænke en ekstra gang, for man vil jo gerne hjem fra arbejde, siger Henrik Schnell til TV SYD.

Armbåndet hedder Thin Blue Line, det er knyttet af sort faldskærmsline med én blå linje inderst, der symboliserer politiet omgivet af samfundet.

900 på venteliste

Efterspørgslen for armbåndet har været stor. Så stor, at salget har været midlertidigt stoppet, for at produktionen kunne følge med. På et tidspunkt var over 900 mennesker på venteliste, og i dag er over 1000 armbånd solgt.

- Det er lidt et udtryk for at folk stadig støtter politiet i samfundet, og det er jo positivt. Det er overvældende. Især at folk har været så tålmodige, når vi har haft rigtig travlt, siger Henrik Schnell.

Det rører mig dybt

Henrik Schnell

Et armbånd koster 200 kroner, og af dem går 115 til betjentene og deres pårørende. For nylig rundede indsamlingen 100.000 indsamlede kroner, men først til nytår vil pengene blive overleveret til betjentene.

- De kan bruge pengene til hvad de har lyst til, det vil jeg sådan set ikke bestemme, siger Henrik Schnell.

Den ene betjent blev skudt i benet, men er nu udskrevet fra hospitalet. Den anden blev ramt i hovedet, og har siden starten af oktober været uden for livsfare.