TV der bevæger dig

Polske tøjtyve tømte igen genbrugs-containere

Natten til mandag blev to polske tøjtyve taget på fersk gerning efter, at de havde tømt nogle containere med genbrugstøj ved Esbjerg Storcenter. Det sker jævnligt, at tøjet fra genbrugscontainere bliver hentet af tyveknægte og afsat på det sorte marked.

Det sker jævnligt, at tøjet fra genbrugscontainere bliver hentet af tyveknægte og afsat på det sorte marked.

Frelsens Hær og Røde Kors har tidligere anslået, at de mister over to millioner kroner hvert år på indtjeningen på det stjålne tøj. Foto: Ernst Van Norde, Scanpix

1 af 2

En borger alarmerede politiet klokken 01.35 og fortalte, at to mænd var i gang med at tømme nogle genbrugscontainere ved Esbjerg Storcenter. Ifølge anmelderen var de to mænd i nattens mulm og mørke ved at læsse en masse sække med genbrugstøj fra indsamlingscontainerne ind i en kassevogn.

Kort efter fik en politipatrulje kontakt til kassevognen, som blev stoppet og det viste sig at bilen var proppet med genbrugstøj i sorte sække.

- Vi har anholdt de to mænd i bilen, som er fra Polen og 37 og 20 år gamle. Vi skal nu have dem nærmere afhørt og fundet ud af, hvor vidt de har været omkring. Der bliver jævnligt tømt containere med genbrugstøj af de forkerte, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Læs også Ingen varme trøjer til polske tøjtyve i Kliplev

Natten til torsdag den 6. oktober blev to andre polske mænd anholdt efter, at de havde tømt og stjålet tøj fra genbrugscontainere i Vojens og Kliplev.

De nødhjælpsorganisationer, der står for indsamling af genbrugstøj, er hårdt plagede af tyverier fra de containere, der er stillet op rundt omkring, hvor folk kan aflevere deres brugte tøj. Frelsens Hær og Røde Kors har tidligere anslået, at de mister  over to millioner kroner hvert år på indtjeningen på det stjålne tøj.

Frelsens Hær har prøvet at placere GPS-trackere i tøjcontainerne. Hør her Transport og Eksportchef i Frelsens Hær Vest, Kasper Kristiansen, fortælle, hvor den førte  dem hen: 

00:32

En GPS-tracker i en tøjcontainer førte Frelsens Hær til en butik i Polen. 

Luk video

 

Mest sete på tvsyd.dk