Pony besøger plejehjem på 2. sal

Beboerne på Esbjergs Skovbocentrets demensafdeling får i dag et særligt besøg: Ponyen Rocko. Lille problem: Den skal op på 2. sal med elevator

Den er heldigvis ikke så stor. Men fylder nu godt i elevatoren. Og heldigvis er den rolig af sind. For den skulle jo nødig sparke fra sig på vej op på 2. sal på Skovbocentret i Esbjerg. Heroppe ligger den særlige demensafdeling med 20 beboere.

- Vi er lidt i den eksperimenterende afdeling, smiler teamleder Martha Nielsen.

Beboerne har tidligere haft besøg af marsvin, fugle og nede i centrets have går der to katte. Men en hest - det har de ikke prøvet før. Og det er der næppe ret mange andre plejecentre, der har. Det er dog set i USA.

- Dyr er gode for de demente. Ofte kan de tabe noget af evnen til omsorg for andre mennesker, men med dyr kan de nemmere udtrykke deres glæde og vise deres omsorg, siger Martha Nielsen til TV SYD.

Den 4-årige hingst Rocko ankommer med 21-årige Elisa Jensen, der er uddannet dyrepasser med speciale i heste og arbejder i Esbjerg og Omegns Rideklub.

- Rocko er heldigvis meget stille og rolig, så det bliver et fint møde mellem ham og beboerne, siger hun.

Og det gør det. Rocko bliver på nul-komma-fem en stjerne. De ældre vil meget gerne snakke med den og Rocko er til fals for en god bolle med smør, som de ældre helt glemmer selv at spise.

Martha Nielsen, der var en lille smule nervøs over at få en pony indenfor i spisestuen på plejecentrets demensafdeling, er særdeles godt tilfreds med Rockos besøg.

- Den første gæst, der så Rocko, da den kom ind, udbrød: "Nej lille ven, har du nu husket at vaske dine fødder". Et godt eksempel på at de demente beboere kan yde omsorg, når muligheden byder sig.

Hele ideen kommer fra SOSU-assistent på demensafdelingen, Christine Allingham. Efter besøget kunne Rocko hvile ud i stalden hos Esbjerg og Omegns Rideklub.