Populær børnestafet mod mobning kommer til Esbjerg

Det er første gang, at løbet tager på Danmarksturné.

Fri for Mobberi Børnestafetten kommer til Esbjerg til august som en del af en Danmarksturné. 

Stafetten, der er arrangeret af Mary Fonden og Red Barnet, har siden 2008 været afholdt i København og i Aarhus på nær sidste års aflysning. Men nu tager stafetten revanche med en tur rundt i landet.

Den 8. august sættes der fokus på mobberi i Esbjerg.

- Rigtig mange børn i Danmark kender Fri for Mobberi, og mange børn har ønsket, at de også fik mulighed for at løbe for den gode sag. Derfor er vi glade for, at vi i år kan løbe Børnestafetten i tre nye byer. Det er altid en fantastisk dag med glade børn og fokus på et vigtigt budskab, siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

Planen for Danmarksturnéen

Et løb mod mobberi

Formålet med stafetten er at løbe en ganske kort stafet på én kilometer for at sætte fokus på at mobningen ikke er i orden, og at alle børn skal inkluderes i fællesskaber.

- Børns trivsel er et fælles ansvar. Der er stadig alt for mange børn, som bliver mobbet eller som føler sig udenfor. Særligt i år, hvor mange børn har lidt store sociale afsavn, er det vigtigt at have ekstra fokus på trygge og positive børnefællesskaber, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet.

Om løbet