TV der bevæger dig

Rapport: AMU-snyd for 9,5 millioner kroner

I en af landets største sager om snyd med AMU-midler har en erhvervsskole i Vejle og et privat firma i Esbjerg fået en uberettiget udbetaling på i alt knap 9,5 millioner skattekroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

Statstilskuddet er udbetalt til erhvervsskolen Campus Vejle og det private firma JobTeam Kursus i Esbjerg, som har stået bag kurser for udlændinge.

Det fremgår af en intern revisionsrapport fra det statsautoriserede revisionsselskab KPMG.

Vil ikke betale tilbage

Ifølge rapporten havde en stor del af de 131 udlændinge på de pågældende AMU-kurser i 2010 ikke et reelt job i Danmark. Derfor var Campus Vejle og firmaet JobTeam Kursus ikke berettiget til tilskud fra staten for disse kursister.

Hos Campus Vejle mener bestyrelsesformanden, advokat Finn Dyhre Hansen, at revisionsfirmaet KPMG har fortolket lovgrundlaget for tilskud til AMU-kurserne helt forkert.

- Vi er meget uenige i rapportens konklusion. Vi har ikke tænkt os at betale tilskud tilbage, siger han til Fagbladet 3F.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejer af JobTeam Kursus, Erik Brinch-Nielsen.

Revisionsfirmaet KPMG har undersøgt sagen for Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Ministeriet for Børn og Undervisning. Styrelsen har endnu ikke truffet den endelige afgørelse i sagen, som først ventes klar til efteråret.

Mest sete på tvsyd.dk