Rasende bilist: Fik P-afgift i evakueret område

Selv om Havnegade-området var afspærret i næsten fire timer, uddelte parkerings-selskabet Europark sine afgifter. Urimeligt, siger en bilist. Vi måtte jo ikke hente vores biler.

Havnegade-området i Esbjerg var afspærret i flere timer efter fund af en bombelignende genstand. Men Europark delte sine gule P-afgifter ud i det afspærrede område. 

En af bilisterne, som fik en p-afgift, da episoden var overstået, er Lone Rømer Brink. Og hun er rasende og nægter at betale.

Lone Rømer Brink var til læge med sin mor i Havnegade. De havde en tid kl. 11, og parkerede på P-pladsen. Hun satte p-skiven til kl. 10.

Den mystiske pose blev fundet ved 11-tiden. Ledninger og et batteri betød, at politiet valgte at afspærre området og vente på, at bomberydderne fra Skive kom frem. 

Hos lægen måtte Lone Rømer Brink og hendes mor pænt vente. Politiet havde bedt alle i området om at blive inde. Og nogle blev evakueret til Musikhuset.

Kl. 13.45 ophævede politiet afspærringen. Kort efter kom Lone Rømer Brink og hendes mor til deres bil – og fandt den gule lap fra Europark.

På lappen stod, at den var udstedt kl. 13.48 efter fire minutters observationstid.

Ved 12-tiden havde politiet tweetet, at biler i det afspærrede område ikke kunne hentes, før de militære eksperter havde undersøgt genstanden.

Lone Rømer undrer sig over, at Europark har kunnet udskrive p-afgifter i det afspærrede område, hvor bilisterne ikke kunne komme ind til deres biler.

- Hvordan kan en parkeringsvagt fra Europark gå og skrive parkeringsbøder i et afspærret område?, spørger hun.

Hun fortæller, at flere håndværkere har råbt til p-vagten, at det ikke var rimeligt at uddele p-afgifterne. Men det stoppede ham ikke.

Det er ikke lykkedes TV SYD at få en kommentar fra Europark, som har hovedsæde i Vejle. 

OPDATERING:  Europark har onsdag aften annulleret p-afgiften.

Lone Rømer Brink med kontrollappen. 
Lone Rømer Brink med kontrollappen. 
Foto: Claes Adel, TV SYD