TV der bevæger dig

Redningsberedskab svigtede

Redningsberedskabet svigtede på afgørende punkter, da en traktorbus med 36 ældre væltede ved Koresand i Vadehavet ved Mandø 18. juni sidste år. Tre kvinder blev dræbt.

Ikke mindst de lokale brandfolk gjorde en stor indsats i redningsarbejdet.

Region Syddanmark har nu analyseret den samlede redningsindsats, og bedømmelsen afslører betydelige mangler i redningsindsatsen.

Kriseteamet fra psykiatrien i Esbjerg nåede aldrig frem. Kontakten til akutmodtagelsen både i Odense og på de øvrige sygehuse i Region Syddanmark fungerede ikke, og redningsindsatsen med helikoptere blev ikke koordineret med lægerne på jorden.

Region Syddanmark mener, at den samlede redningsindsats fungerede trods vanskelighederne.

Hjælpen kom frem

- Hjælpen var - trods det svært fremkommelige sted - relativt hurtigt fremme, patienterne blev visiteret rigtigt og transporteret til de relevante sygehuse, og der blev taget hånd om de ikke-kvæstede passagerer, hedder det rapporten.

En redningshelikopter fra Skrydstrup landede ved ulykkesstedet en halv time efter ulykken. Redningshelikopterens mandskab, lokale brandfolk og traktorbussens chauffør fik bjærget tre af de sværest kvæstede, hvorefter de blev fløjet til Universitetshospitalet i Odense. Senere ankom redningshelikoptere fra Niebøl i Tyskland og Aalborg.

Næsten samtidig med den første helikopter ankom en akutbil, en ambulance og en lægebil fra Esbjerg til Mandø. Lokale brandfolk tog sig af den videre transport til og fra Koresand med traktorer.