Ribe Jernindustri får ny kapital

En af Ribes ældste virksomheder, Ribe Jernindustri A/S, får nye ejere. Bag købet står en investorkreds bestående af investeringsselskabet Industri Udvikling A/S og tre private investorer.

Blandt dem er administrerende direktør Michael Boel Olesen og Vagn Holst Sørensen, Ribe.

Ribe Jernindustri har siden 1973 været ejet af direktør H. Obbekjer og hustru Marie Obbekjers Fond.

- Efter en række år med belastende resultater er der indledt en omstillingsproces, som har resulteret i, at Ribe Jernindustri på ny har positiv indtjening. Fondens bestyrelse har dog fundet det nødvendigt, at det får nye og kapitalstærke ejere, som til glæde for medarbejderne og byen kan sikre virksomhedens fremtid, siger formanden for Obbekjer-fondens bestyrelse, Peter Tscherning.

Investeringsdirektør Lars Buhl, Industri Udvikling, betegner det som ærefuldt at blive medejer af en virksomhed fra 1848 med en så central placering i Ribes bybillede og bevidsthed.

- Medarbejderstaben har stået de hårde tider igennem og er nu klar til at bidrage til at føre virksomheden tilbage til den position, den tidligere har haft for Ribe i mange år. Vi ser en spændende fremtid for Ribe Jernindustri foran os, siger Lars Buhl.

Professionel bestyrelse

Ribe Jernindustri beskæftiger 140 medarbejdere og er landets førende producent af radiatorer og konvektorer.

Virksomheden står over for at gennemføre en ny strategi med øget fokus på markeder, kunder og produktudvikling, og den nye ejerkreds har finansiel styrke til at bakke de offensive planer op og udnytte vækstpotentialerne på flere markeder.

- Med Industri Udvikling får vi en aktionær med et stærkt finansielt bagland, et vidtforgrenet industrielt netværk og stor erfaring i bestyrelsesarbejde i denne virksomhedstype. På områder, hvor der måtte være behov for at hente ny viden ind, vil det blive afspejlet i sammensætningen af den professionelle bestyrelse, siger direktør Michael Boel Olesen.