Ribeskole åbner filial for asylbørn

Asylcenter Hvidings 89 skolesøgende børn skal fra 1. januar undervises i lokaler på seminariet i Ribe af lærere fra Vadehavsskolen

- Vi er udfordret. Men vi vil gøre alt for at det lykkes.

Ordene kommer fra skoleleder på Vadehavsskolen Anita Kallesøe Jørgensen til TV SYD.

Udfordringerne består blandet meget andet i at finde ud af, hvilke skoletrin børnene er på. De skal inddeles fra 1. til 9. klassetrin.

- Det vil vi afklare gennem samtaler med børnene og deres forældre på asylcentret. Nogle børn har måske ikke gået i skole i lang tid (på grund af borgerkrigen i Srien, red.), og nogle af børnene har måske andre udfordringer end det skolemæssige. Børnene er uden tvivl en sårbar gruppe, siger skolelederen.

En anden udfordring er at skaffe lærerkræfter til opgaven. Hurtigt nok. I første omgang satser skolen på at ansætte 6-7 lærere.  

- Men vi leder bredt, for der er ikke mange ledige lærere i området, siger skolelederen. 

Hun fortæller, at man er ved at lave aftaler med pensionerede lærere, som eventuelt kan deltidsansættes og delsvis arbejde frivilligt. Men også arabisk talende lærere er hun på udkig efter og er i kontakt med nogen.

Skolelokalerne bliver på seminariet i Ribe, hvor en privat skole holder til. men slet ikke bruger alle lokaler. Børnene skal dagligt transporteres fra asylcentret i Hviding til Ribe, men den togtur lettes af, at der er et trinbræt knyttet til asylcentret og seminariet ligger forholdsvis tæt på byens banegård.

En tredje udfordring er den mere praktiske. At finde inventar, materialer m.m. Derfor har Vadehavsskolen udsendt et lille opråb til forældrene via intranettet:

"Hvis I kan se, at der er noget, som I ikke længere har brug for eller ønsker at donere til asylskolen, vil vi meget gerne modtage spil og legetøj i god stand. Vi ønsker os mest ting fra nedenstående liste, da det skal bruges til leg og læring: Brætspil. Vendespil. Plasticfigurer som bondegårdsdyr og vilde dyr. Legetøjskøkken, legetøjsting til køkken (madvarer, service. Bolde, sjippetov, boldtræ mm. Børnebøger, billedbøger. Dukkehus med indhold."