Han smiler. Godt tilfreds med det han læser.
Klaus J. B. W. Sandfeld sidder med brevet foran sig på sin computer. Det er fra den socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht.
Han har sat et midlertidigt stop for et genudbud på byggeriet af en klapbro.
- Det betyder, at han overvejer at droppe klapbroen, simpelthen fordi han kan se, at økonomien i projektet ikke hænger sammen, konkluderer Klaus J. B. W. Sandfeld.
Klapbro bliver dyrere
Han er modstander af klapbroen. Dels fordi han mener, at den er spild af penge. Dels fordi han mener, at den hindrer det egentlige formål: En bedre vejføring på rute 11 gennem Ribe med omfartsvejen over Ribe Å.
Ministerens stop for et genudbud kommer, efter at de seks inviterede entreprenører alle sagde fra overfor projektet. De var alle seks enige om, at de 40 mio. kr. var for lidt til sådan et byggeri. Det vil altså tvinge Vejdirektoratet - altså staten - til at arrangere et genudbud. Hvis man altså vil have bygget klapbroen.
Venstre ville have klapbroen
Projektet har ellers ligget fast siden 2016 med det politiske forlig, som blev indgået mellem Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Ønsket om en klapbro kom specifikt fra Venstre.
Både Ventres daværende borgmester i Ribe og senere byrådsmedlem i Esbjerg, Preben Rudiengaard, og nuværende MF'er og medlem af folketingets trafikudvalg, Hans Christan Schmidt fra Venstre, har sejlet sammen med bådbygger Bjarne Kiholm, der på turen fortalte om og argumenterede for en klapbro.
Turistattraktion
En klapbro ved omfartsvejen ved Ribe vil nemlig betyde, at sejlskibe kan komme forbi omfartsvejen til og fra Ribe havn.
- Den vil få stor betydning ikke bare for hele det maritime Danmark, men også være en stor attraktion for mange turister, siger han.
Rudiengaard: Demokratiet har talt
Preben Rudiengaard har arbejdet sammen med Bjarne Kiholm om at få gennemført projektet. Han siger:
- Hvis Socialdemokratiet virkelig vil hoppe ud af et forlig, de selv har indgået med Rasmus Prehn (dengang socialdemokratisk trafikordfører, red.) ved forhandlingsbordet, jamen så må det jo være sådan. Selv om demokratiet har talt - og besluttet sig for en klapbro.
Brevet fra transportminister Benny Engelbrecht: