TV der bevæger dig

Risiko for bandeoptøjer i Esbjerg

Rockerbanderne i Esbjerg opruster, og det har fået Syd- og Sønderjyllands Politi til at genindføre en visitationszone i den centrale del af byen med virkning fra klokken 16.00 onsdag.

Politiet sætter hårdt ind for at undgå nye rockeroptøjer.

Politiet skønner, at der er en forøget risiko for, at medlemmer af rockerbanderne Bandidos og Hells Angels samt deres støttegrupper bærer våben.

Visitationszonen giver politiet mulighed for at undersøge folk for våben uden varsel. Den skal forebygge fare for personers liv og helbred.

Politiet har observeret, at banderne har fået tiltrukket flere medlemmer til Esbjerg.

Tirsdag kom det til sammenstød mellem de to grupperinger på Ingemanns Allé i Esbjerg.

Trak pistolerne

Politiet var i færd med at kontrollere en bil med Bandidos-tilhængere, da to biler med Hells Angels-tilhængere kom til og løb frem mod de tilstedeværende personer med slagvåben.

Politifolkene trak deres tjenestepistoler for at afværge sammenstødet.

Visitationszonen er gældende i tidsrummet fra og med onsdag 18. januar 2012 kl. 16.00 til og med onsdag 15. februar 2012 kl. 16.00.

Zonen omfatter et område afgrænset af Måde Kirkevej ? Tjæreborgvej ? Motorvej E20 ? Storegade ? Strandby Kirkevej ? Spangsbjerg Kirkevej ? Parkvej ? Gl. Vardevej ? Vognsbøl Engvej ? Enggårdsvej - Hjertingvej ? Bådebrogade ? Sperlingkaj ? ?kystlinje? og tilbage til Måde Kirkevej inklusiv de nævnte gader.