Rørt Jesper Jensen med blanke øjne: - Jeg er bare så stolt

DM-finalen endte 34-21, da Team Esbjerg bankede de forsvarende mestre fra Odense. Og det satte gang i tårekanalerne hos holdets træner.

Team Esbjerg gik ind til torsdagens finale med kun tre dages hvile i benene efter at have deltaget i Champions Leagues Final 4-stævne i sidste weekend, der endte på fjerdepladsen.

Men i Blue Water Dokken i Esbjerg foran godt 3.500 tilskuere slog Team Esbjerg Odense Håndbold med 13 mål.

quote

De har så meget fortjent at blive hyldet nu

Jesper Jensen, træner

Og det ramte Jesper Jensen, der udover at være træner for Team Esbjerg også er træner for kvindelandsholdet.

- Det har været en vild uge. Det har været ni hårde dage. Det er så svært at forstå, hvad spillerne er gået i gennem, siger Jesper Jensen til TV 2 Sport, mens tårerne presser sig på.

- Jeg vidste godt, det ville blive svært, men så kommer de (spillerne, red.) til en arena her, hvor der bare er smæk på. Jeg er bare så lettet og glad på mine egne og holdets vegne. Jeg er også bare stolt af spillerne, der har stået imod. De har så meget fortjent at blive hyldet nu.

Stopper på toppen

Tidligere på året blev det meldt ud, at Jesper Jensen stopper i Team Esbjerg efter den kommende sæson, og fra sommeren 2024 vil det være på svenske Tomas Axnér, der overtager cheftrænerposten.

Jesper Jensen jublede en hel del, før han blev ramt af glædes- og udmattelsestårerne.
Jesper Jensen jublede en hel del, før han blev ramt af glædes- og udmattelsestårerne.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jesper Jensen har haft syv år i den vestjyske klub, der tog DM-guldet i 2019 og 2020, mens det blev til sølv sidste år, inden holdet i år altså kunne tage guldet med hjem til Esbjerg igen.

Guldfest fredag

Med sejren over Odense Håndbold venter en stor fejring i Esbjerg fredag.

Den 9. juni bliver de danske mestre hentet ved Blue Water Dokken cirka klokken 16.15, hvorefter der bliver kørt gennem byen til Torvet. Her forventes holdet at ankomme 16.30.

En DJ vil sørge for festlig stemning, når Team Esbjerg går på scenen til hyldest

- Det bliver et festligt syn, og vi glæder os til at klæde Torvet i guld, så vi kan ønske Team Esbjerg tillykke med det danske mesterskab. Der er helt sikkert mange, der gerne vil hylde holdet og sige tak for alle de spændende og gode oplevelser på håndboldbanen gennem sæsonen. Det kunne ikke være bedre, at vi slutter af med at holde guldfest sammen i vores by, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune.

På Torvet vil borgmesteren selv sige et par ord til holdet, og fejringen byder også på musik, taler, interviews og festlige indslag. 

Se guldbillederne af de nyudnævnte danmarksmestre: