Så kom Headspace helt i mål

Først stoppede Esbjerg-politikerne al støtte til ungdomsorganisationen, men så trådte de alligevel lidt til. Nu har en række donationer - senest fra cykelholdet Team X - sørget for Headspaces videre arbejde.

- Det er en vildt flot donation. 

Glæden er selvfølgelig stor hos lederen af det lokale Headspace, Søren Copsø, i Esbjerg. 

Han har lige modtaget 125.000 kr. til organisationens arbejde, der sørger for at hjælpe unge med de ofte påtrængende udfordringer, de har. 

Motionister bag stor støtte

Pengene kommer fra motionscykelholdet Team X i Esbjerg. De giver hvert år en lang række donationer til børn og unge, der lider af en sygdom eller har været ude for en ulykke eller har andre udfordringer. Så tanken om at støtte netop Headspace lå lige for. 

- Og når Headspace fik økonomiske problemer med deres 2022-budget, så passer det jo endnu bedre, siger Brian Sandbæk fra Team X. 

Det gjorde Headspace, fordi byrådspolitikerne i deres budgetaftale pludselig lukkede kassen i for ungdomsorganisationen, som ellers havde modtage 600.000 kroner i støtte om året. 

Det var nok en fejl

Det skabte stor undren. Ikke mindst i Headspace, der ellers var blevet evalueret af kommunen uden negative bemærkninger.   

- Jeg tror, der var en fejl, siger Søren Copsø. 

Men det er tidligere bruger af Headspace, Natasha Estrup, nu ikke enig i. 

- Jesper Frost Rasmussen (Esbjergs borgmester, Venstre, red.) var jo efterfølgende ude i pressen og sige, at der ikke var nogen penge at finde til Headspace, siger hun.

Nu kan arbejdet fortsætte 

Men politikerne fandt alligevel 250.000 kr. Og en række donationer - senest med Team X's 125.000 kr. har nu sørget for, at politikernes besparelse ikke går ud over de unge. 

- Vi har fået bred opbakning og føler på den måde, at vi har fået et stort skulderklap for vores arbejde, siger Søren Copsø.

- De troede, at de ville spare penge, men jeg tror 100 procent på, at de ville komme til at bruge flere penge på de børn og unge, som udvikler sig med deres mistrivsel, siger den tidligere bruger af Headspace, Natasha Estrup.

Nu har organisationen fået så stor en støtte, at man har kunnet ansætte en deltidspædagog, der skal lede et nyt projekt. Her vil Headspace hjælpe og støtte drenge/unge mænd, der er alene - måske sidder og gamer meget - og glemmer at være sammen med andre og derfor risikerer at blive ensomme.