Sådan slutter grundspillet for de tre lokale ligahold

Ribe-Esbjerg redder livet som ligahold. Sønderjyske og KIF Kolding København spiller med om mesterskabet i samme slutspils-pulje.

Det er facit efter sidste runde i grundspillet onsdag aften.

Med uafgjort 24-24 mod Team Tvis-Holstebro sikrede KIF Kolding København sig 5.-pladsen i grundspillet - og kommer i slutspilspulje med Sønderjyske, der vandt 28-25 ude over Mors-Thy.

Da Sønderjyske har været med til protesten mod KIF Kolding Københavns brug af træner Carlos Ortega, bliver opgørene med Sønderjyske nok ikke præget af venlige følelser.

KIF Kolding København  og Sønderjyske kommer i slutspil med Tvis-Holstebro og Bjerringbro/Silkeborg, der har henholdsvis to og et points med over, mens KIF Kolding København  og Sønderjyske ikke får point med over.

Ribe-Esbjerg kan holde sommerferie som ligahold efter sejr på 28-25 i Skanderborg, der betyder, at Ribe-Esbjerg undgår nedrykningsspil - men ikke kommer med i slutspil.

Skulle KIF Kolding København få medhold i anken over de fem points, som klubben har mistet onsdag ved protest, vil det ikke kunne ændre ved, at Sønderjyske er i slutspil og Ribe-Esbjerg er sikret mod nedrykning.

Medhold til KIF Kolding København vil til gengæld betyde kaos i afviklingen af slutspillet, da sammensætningen af puljerne vil skulle ændres.

Syd- og Sønderjylland kan i næste sæson måske endda mønstre fire ligahold hos herrerne, da TM Tønder kan rykke op fra 1. division, hvis de besejrer Nordsjælland i to oprykningskampe.