Sådan undgår du at købe hælervarer på nettet

Esbjerg Kommune og Syd- og Sønderjyllands går sammen i en kampagne mod e-hæleri. Derfor får du her 10 gode råd til at undgå hælervarer på nettet.

Tidligere på dagen kunne TV SYD fortælle, at der bliver handlet for millioner af kroner på internettet, og at en del af disse varer er tyvekoster fra indbrud. Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi indgået et samarbejde med Esbjerg Kommune for at få stoppet den såkaldte e-hæleri, der blandt andet foregår på Den Blå Avis, Gul & Gratis og Facebook.  

I den anledning får du her 10 gode råd til at undgå hælervarer på internettet:

10 gode råd til en sikker handel på nettet:

  1. Tjek sælgeres identitet – slå sælgerens oplysninger op på internettet og undersøg, om navn, adresse, e-mail osv. stemmer overens.
  2. Afhent altid varen på sælgers bopæl. Det er en dårlig idé at får varen sendt eller at mødes med sælgeren i en skummel parkeringskælder eller ved et indkøbscenter. Bed eventuelt også om at se ID på sælgeren, så du ved, han er den, han giver sig ud for at være.
  3. Vurder varens pris i forhold til mærke, kvalitet m.v.
  4. Betal aldrig, før du har varen i din besiddelse.
  5. Få den originale kvittering med. Det er ikke altid muligt, men udvis sund skepsis, hvis sælger ikke kan bevise købet – især hvis varen er relativt ny. Gå kvitteringen nøje efter - det kan være en forfalskning. Er du i tvivl, kan du kontakte den butik, hvor kvitteringen er fra, og tjekke om ordrenummeret er korrekt.
  6. Få garantibeviset. Ud over at dette er med til at sikre dig, at varen er handlet lovligt, kan du også benytte garantibeviset, hvis der skulle blive problemer med dit køb.
  7. Gem en kopi af annoncen og korrespondancen mellem dig og sælger.
  8. Er du ved at købe en cykel eller bil, så kontroller stelnummer og registreringsnummer i Politi app’en.
  9. Brug din sunde fornuft – når noget lyder for godt til at være sandt, er der som regel fare på færde.
  10. Tag ingen chancer – hvis du er i tvivl, så drop handlen.