TV der bevæger dig

Særlig indsats for grønlændere i Esbjerg

Mellem 100 og 150 af de 510 grønlændere i Esbjerg lever på kanten af samfundet som socialt udsatte.

04:13

De fleste grønlændere bliver integreret i det danske samfund, men en stor gruppe falder ikke til.

1 af 2

Esbjerg Kommune vil med støtte fra Socialstyrelsen forhindre, at grønlændernes sociale problemer bliver mere omfattende.

Især skal nye tilflyttere fra første færd sættes ind i krav og muligheder i det danske samfund. Ofte er der også behov for kurser i dansk.

Se mere i TV SYD Nyheder kl. 19.30

Tilflyttere mellem 15 og 25 år kan få tilknyttet en frivillig støtteperson.

- Med indsatsen kan vi bremse tilgangen til gruppen af socialt udsatte. De skal selvfølgelig fortsat have hjælp, men det er uligt lettere at hjælpe effektivt, hvis man sætter ind, før problemerne får lov til at vokse sig store, siger Henrik Vallø (K), der er formand for kommunens social- og arbejdsmarkedsudvalg.

Formanden for børn- og familieudvalget, Hans Erik Møller (S) håber, at en forebyggende indsats kan forhindre, at grønlændernes børn kommer skævt ind i det danske samfund.

Esbjerg Kommune har i forvejen en række sociale tilbud til grønlandske tilflyttere i form af væresteder, sprogundervisning og rådgivning om arbejdsmarkedet, men den nye indsats skal sikre en mere samordnet indsats. Socialstyrelsen støtter med 1,4 million kroner.

De fem største kommuner i Danmark deltager i indsatsen.

Mest sete på tvsyd.dk