Sætter klubben over sig selv

Ove Pedersens afgang bliver et "wake-up call" for de nedrykningstruede Esbjerg-spillere, siger fodboldekspert efter at Ove Pedersen er fratrådt som cheftræner.

- Når selveste Mr. Esbjerg siger farvel, så ved man, at det er alvor.
Sådan siger Viasats Superliga-ekspert Peter Kjær, efter at Ove Pedersen har forladt trænersædet i Esbjerg som konsekvens af, at Esbjerg har haft en skidt sæson og lige nu ligger seks point under nedrykningsstregen.

Tog selv beslutningen

Hovedpersonen selv har meldt ud, at han selv tog beslutningen. Og det er der alt mulig grund til at tro på, mener Peter Kjær.

- Han sætter klubben over sig selv, og Ove Pedersen ved godt, hvornår det er tid til at gå. Hvis det var klubben, der skulle tage beslutningen, så havde det været mere naturligt, hvis man havde gjort det i den kommende landsholdspause, siger han.

- Man kan altid diskutere, om det er det rigtige tidspunkt. Men kigger man på resultaterne, ser det sådan ud. Det ligner rettidig omhu, siger Peter Kjær med henvisning til, at Esbjerg ikke har vundet i de seneste 12 kampe.

Thorup giver ikke chokeffekt

Indtil sommerferien bliver roret overtaget af assistenttræner Jess Thorup, der før er trådt ind som midlertidig cheftræner i klubben.

- Jess Thorup er bestemt ikke noget nyt ansigt for spillerne, så det giver ikke den allerstørste chokeffekt. Men det giver altid genlyd, når et stort trænernavn som Ove Pedersen forlader en klub. Sidste gang reagerede spillerne positivt, da Thorup tog over, siger Peter Kjær.

Ultimativ skæbnekamp

Allerede i den kommende weekend skal Jess Thorup og Esbjerg ud i sæsonens ultimative skæbnekamp, når vestjyderne møder FC Nordsjælland, der er de nærmeste konkurrenter over nedrykningsstregen.

- Nu skal de så op imod den direkte konkurrent, og taber de også den, så er der lang vej op. Og hvis det skulle ske, så har jeg godt nok svært ved at se, at det vil lykkes for dem, siger Peter Kjær.

Fem-årig kontrakt

Ove Pedersen blev ansat på en femårig kontrakt, hvor han skulle gå fra at være traditionel træner til at være manager med ansvar for spillerindkøb og taktik.

Sådan gik det bare ikke, for siden da har vestjyderne kæmpet med sportslig og økonomisk modvind.

Levede ikke op til forventninger

- Udviklingen i dansk fodbold har gjort, at virkeligheden ikke har levet  op til forventningerne. Da vi lavede aftalen med Ove, var intentionen, at han skulle slippe cheftrænertøjlerne, når der var en god substans på et succesfuldt hold.

- Men når hverken økonomien eller det sportslige holder vand, så er situationen jo en hel anden, siger Esbjergs direktør, Søren Poulsen.

Kortsigtet løsning

Han vil ikke afvise, at Esbjerg-ledelsen selv var kommet frem til samme konklusion, som Ove Pedersen nåede til, da han bad om at blive løst fra sin kontrakt.

- Det er en kortsigtet løsning, men det er det, vi har brug for lige nu. Selv om vi helst opererer på den lange bane, så kan vi ikke tillade os at reagere på den situation, vi har nu, siger Søren Poulsen.

Han sætter nu sin lid til den tidligere assistenttræner Jess Thorup, der foreløbig har fået frist frem til 1. juni til at få skuden på ret køl igen.

- Jess kender truppen rigtigt godt og har helt sikkert nogle bud på, hvilke værktøjer der skal til for at få tingene til at lykkes, siger Søren Poulsen.

 

Ove Pedersens blå bog

Blå bog om Ove Pedersen, der mandag stoppede som træner i superligaklubben Esbjerg fB.
 –– –– –– ––
 Født: 30. august 1954 (56 år)
 Karriere som spiller:
 Herning Fremad (140 kampe)
 Ikast fS (35 kampe)
 Karriere som træner:
 1987: Viborg FF (Danmarksserien)
 1988-1990: Vildbjerg SF
 1991-1995: Herning Fremad
 1996-1997: Qatars U/17-landshold
 1997-1999: Herning Fremad
 1999-2002: FC Midtjylland
 2003-2005: Esbjerg fB
 2006-2008: AGF
 2009-: Esbjerg fB
 Meritter som træner:
 2001/2002: Bronze med FC Midtjylland.
 2001/2002: Årets træner i Danmark
 2003/2004: Bronze med Esbjerg fB.