Sagde farvel med kæmpe-sejr

Esbjerg fortsætter sit fornemme forår i Superligaen. Holdet vinder hjemme 6-2 over OB. Og dermed fik Jess Thorup den bedst tænkelige farvel-gave.

Sejren og de tre point sender Esbjerg forbi AaB og op på Superligaens fjerdeplads. OB måtte til gengæld indkassere det sjette nederlag i træk.

Tog fejl

Fynboerne kom ellers bedst fra start i det livlige opgør på Blue Water Arena, da gæsterne allerede efter fire minutter bragte sig foran 1-0.

Lynhurtige Emil Larsen spadserede igennem Esbjergs forsvar, driblede til baglinjen og sendte en aflevering tværs gennem feltet. Her dukkede Christian Sørensen op, og med en flad afslutning passerede den 20-årige midtbanespiller Lukas Hradecy i Esbjerg-målet.

Men var der tilskuere, der anede en negativ reaktion oven på Esbjergs pokaltriumf i Parken for en uge siden, så skulle det hurtigt vise sig, at de tog fejl.

Overtog styring

Esbjerg overtog nemlig fuldstændig styringen med kampen, og efter 24 minutter faldt udligningen så.

Et indlæg blev clearet af OB-forsvaret, men uden for feltet tog Esbjergs Jakob Ankersen bolden flot ned og kanonerede den ind bag Jesper Christiansen fra 20 meters afstand.

Og med tre minutter til pausefløjtet kom Esbjerg også på 2-1, da en afslutning fra Youssef Toutouh blev rettet af og landede for fødderne af Martin Braithwaite.

Esbjerg-topscoreren tæmmede bolden, afdriblede Jesper Christiansen og lagde sikkert bolden ind i det tomme mål til 2-1.

Målfest

Målfesten fortsatte i anden halvleg, hvor OB nok engang chokstartede. Netop indskiftede Krisztián Vadócz var efter 52 minutters spil første mand efter pausen til at finde netmaskerne, da han havde sidste fod på et flot OB-angreb. 2-2.

Men mon ikke Troels Bech og kompagni gerne havde set kampen fløjtet af ved 2-2 netop dér? I hvert fald var der de resterende 40 minutter dømt regulær legestue - og det var med Esbjerg-spillerne som de mest legesyge.

Allerede minuttet efter udligningen kom Esbjerg på ny i front, da Arnor Smarason med et følt langskud kom på måltavlen. Midt i anden halveg var 3-2 blevet til 5-2, da først Peter Ankersen og siden Jonas Knudsen blev føjet til listen af målscorere.

Ingen betydning

Og i de døende minutter af kampen blev ydmygelsen total, da Arnor Smarason blev sendt af sted med en fin stikning i dybden.

Alene med OB-keeper Jesper Christiansen svigtede islændingen ikke, og med et flot afslutning udbyggede han føringen til hele 6-2.

Det blev kampens sidste scoring, og dermed fik Jess Thorup et perfekt punktum i sin sidste hjemmekamp som cheftræner for Esbjergs superliga-mandskab, inden han bliver dansk U/21-landstræner.

Nederlaget får dog ingen betydning for OB, der sikrede sig overlevelse, da Horsens tabte i Sønderjyske.