TV der bevæger dig

Salt fra slagteri skal bruges til at bekæmpe glatte veje med

En virksomhed i Esbjerg har fået en god idé, og det betyder, at en masse salt, der ellers bare havner på lossepladsen, nu bliver smidt ud på vejene i Esbjerg Kommune.

Saltet bliver først brugt til svinemaver og naturtarme. Foto: Jørgen Guldberg

Der er tale om genbrug i den helt store målestok, når mellem 70 og 80 ton salt fra virksomheden DAT-Schaub A/S nu kommer til at indgå i kommunes vinterberedskab.

De store mængder salt bliver brugt til at forarbejde svinemaver og naturtarme på virksomheden, men i stedet for at det bliver samlet og kørt på deponi, får kommunen fremover saltet. Det betyder en årlig besparelse på mellem 16 – 18.000 kroner.

Samarbejdet her er både en miljømæssig og økonomisk gevinst

Anders Kronborg, Formand for Teknik & Byggeudvalget

- Samarbejdet her er både en miljømæssig og økonomisk gevinst. Initiativet fra DAT-Schaub A/S kan jeg kun rose, for det hænger sammen med vores ambitioner om at tænke i bæredygtige løsninger, siger Anders Kronborg, der er formand for Teknik & byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Selvom nogen måske tænker, at vejene i Esbjerg Kommune nu kommer til at lugte af svin, så forsikrer både kommunen og virksomheden, at saltet er drænet og uden produktionsrester.

Esbjerg Kommune bruger på en hård vinter ca. 4000 ton salt.