Satte danmarksrekord med kæmpegræskar - men denne gang er alt gået galt

Jens Peder Skønager fra Ribe, der de seneste to år har vundet konkurrencen om at fremdyrke kæmpegræskar, har haft uheld med sine frø.

Sidste år satte græskarmanden fra Ribe ikke blot dansk - men også nordisk rekord for monster-græskar med en vægt på 970,4 kilo.

I år er alt gået galt for Jens Peder Skønager, der må nøjes med at se til, når der i dag holdes DM i Kæmpegræskar for 14. gang i Tivoli.

-  Jeg ville selvfølgelig gerne forsvare min titel og havde sat alle sejl til - men det stod tidligt klart, at trods alle gode forberedelser udviklede mine frø sig kun til små pynte-græskar. Jeg satser på at komme stærkt igen næste år, siger Jens Peder Skønager.

Syd- og Sønderjylland har dog fire deltagere med blandt de 10 i årets DM-konkurrence.

Linda Rosenmay, Esbjerg, Lone bjerg, Outrup, Tage Svendsen, Vejen, og Andreas Carstensen, Rødekro, må forsøge at leve op til Skønagers triumf sidste år.

- Vi kan næste ikke vente med at præsentere de store kæmpegræskar. Vi ved fra deltagerne, at de mange græskar har fået kærlighed i rigelige mængder i form af komøg, hønsemøg og sol. Nogle af dem har endda sovet svøbt i edderdunsdyner på det sidste. Vi håber på ny dansk rekord, siger Torben Plank, pressechef i Tivoli.

Nordisk- og verdensrekord for kæmpegræskar

Den nordiske rekord for græskar lyder på 970,4 kilo og tilhører altså Jens Peder Skønager fra Ribe. Verdensrekorden blev sat i Tyskland i 2016 og lyder på 1.190,5 kg. Manden bag dette fantomgræskar var Mathias Willemijns fra Belgien. 

Danske mestre i dyrkning af kæmpegræskar