Se billederne: Sådan ser byens borger anno 2018 ud

Ny bog med portrætter af 2018 esbjergensere går i trykken mandag og udkommer i februar.

2018 esbjergensere har det seneste år stillet sig op foran fotograf Bent Medvind Sørensen kamera - inklusive hans kone og ham selv.

Hver esbjergenser i bogen stammer fra hvert af de 25 forskellige steder, hvor fotografens container har været opstillet i løbet af året. 

Mandag i næste uge går bogen ”Vi er Esbjerg” i trykken hos Rosendahls i Esbjerg, og det sker i anledning af havnebyens 150 års jubilæum.

quote

Først og fremmest er det fordi jeg gerne vil give en folkegave til byen.

Bent Medvind Sørensen, fotograf

- Først og fremmest er det fordi jeg gerne vil give en folkegave til byen, fordi nu har byen 150 års fødselsdag. Desuden vil jeg gerne involvere så mange mennesker som overhovedet muligt, så det BLIVER en folkegave, siger Bent Medvind Sørensen til TV SYD.

Folkene bag projektet har travlt, for bogens 272 sider skal i trykken på mandag.

Bogen består foruden fotografierne af en tekst skrevet af Mogens Hahn-Pedersen, tidligere direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet, med en byhistorisk kavalkade over kendte og ukendte esbjergensere fra 1868 til i dag. 

Bogen med de 2018 esbjergensere udkommer den 23. februar og trykkes kun i 1.500 eksemplarer.

100 af bøgerne overrækkes til borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) som en folkegave. Resten sælges til 250 kr. til alle interesserede.