Se video: Hårdtslående lærere klar til skolestart

Bøgerne var torsdag skiftet ud med boksehandsker på Bakkevejens Skole i Bramming. Lærere får undervisning i, hvordan de kan gøre bevægelse til en del af skoledagen.

I næste uge bliver landets folkeskoler igen fyldt med elever. Som en del af den nye skolereform skal de mange elever have mindst 15 minutters bevægelse for hver lektion, der varer to timer.

Derfor får lærere på Bakkevejens Skole i Bramming torsdag undervisning i, hvordan man kan gøre bevægelse til en del af et skoleskema med tysk og matematik.

Skoleleder Ina Krarup Nielsen er rigtig positiv over det nye tiltag.

- Det kommer til at både motivere og engagere elever og lærere. Vi bliver tvunget til at tænke anderledes, og der er rigtig mange måder at gøre bevægelsen en del af skoledagen, siger hun.

Det er tanken, at eleverne skal bruge bevægelsen som en aktiv del af læringen. Ina Krarup Nielsen understreger derfor, at det ikke er en udvidet form for idrætsundervisning.

- Eleverne skal bruge det til at lære med. Det er derfor vigtigt, at bevægelsen hænger sammen med det fag, den bliver brugt i. Nogle steder er det ligetil at implementere, andre fag skal vi være noget mere kreative, siger hun.

Eleverne på Bakkevejens Skole i Bramming har første skoledag onsdag den 13. august.

Hør lærer Morten Larsens reaktion på den nye undervisning. Bagefter fortæller Henrik Leth, hvad børnene kan få ud af det. (Varighed: 0:43 min)