TV der bevæger dig

Se video: Nordjysk opbakning til streetracerne i Esbjerg

I Aalborg har kommunen givet de nordjyske streetracere en bane, så de kan køre lovligt ræs. Pris 500.000 kroner. I Esbjerg siger politikerne det koster 20 millioner kroner, og derfor er der ikke råd.

04:06

De nordjyske streetracere har fået en bane Foto: ARKIV

1 af 2

Det behøver ikke at koste et større millionbeløb at få en bane at køre ræs på. Det siger formanden for de nordjyske streetracere i dag til TV SYD.

I Ålborg lykkedes det at få politikerne til at finde 500.000 kroner på tre år. I Esbjerg har de i 10 år uden held kæmpet for at få en asfaltbane.

Banen i Nørresundby er bygget i forlængelse af en offentlig vej og her må de nordjyske streetracere køre lovligt ræs fem gange om året.

00:33 Luk video

Ifølge formand Michael Schuster Overgaard har etableringen af banen betydet, at der ikke længere er skyggen af ulovligt ræs i Ålborgområdet.

Streetracerne i Esbjerg har de seneste to weekender protesteret over, at der ikke er udsigt til, at der kommer en bane i Esbjerg. En bane som de mener, politikerne har lovet at finde penge til.

En bane hvor der må køres lovligt ræs fem gange om året vil også gøre formanden for Striben i Esbjerg tilfreds. Se klip her

Varighed 0:32

Se indslag fra TV2 Nord