TV der bevæger dig

Seajacks Scyllas overarm kan løfte 1540 tons

Et af verdens største vindmølle-installationsskibe, Seajacks Scylla, ligger nu i Esbjerg Havn med en overarm i form af en kran, som kan løfte ikke mindre end 1.540 tons. Skibet skal bygges om af Semco Maritime.

Et af verdens største vindmølle-installationsskibe, Seajacks Scylla, ligger nu i Esbjerg Havn med en overarm i form af en kran, som kan løfte ikke mindre end 1.540 tons. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Seajacks Scylla, ligger nu i Esbjerg Havn. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

I dise dage ligger et af verdens største vindmølle-installationsskib, Seajacks Scylla i Esbjerg Havn for at blive bygget om, så det kan klare endnu større opgaver. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

1 af 3

Havvindmøllerne bliver større og større. I disse dage ligger et af verdens største vindmølle-installationsskibe, Seajacks Scylla, i Esbjerg Havn for at blive bygget om, så det kan klare endnu større opgaver.

Ombygningen står Semco Maritime for, og det er en ordre, som kommer som en tidlig julegave til virksomheden - og ikke mindste de ansatte, der skal udføre arbejdet i en tid, hvor off shore-aktiviterne er droslet ned. Omkring 70 mand arbejder i døgndrift for at udvide og indrette fartøjet, så det kan løse flere opgaver end det, som det blev bygget til.

00:56

Se droner-billeder fra Seajacks Scylla

Luk video

 

00:06

Peter Ankerstjerne, teamchef, Semco Maritime: Det er en tidlig julegave.

Luk video

 

Seajacks Scylla set fra oven.

Fakta om Seajacks Scylla

Fartøjet blev leveret i 2015
Seajacks Scylla er arbejdsplads og bosted for 130 personer
Det har egen helikopter-landingsplads med en diameter på 22,2 meter
Seajacks Scylla har et dæk på 5000 kvadratmeter.

Seajacks Scylla skal operere i Den tyske Bugt i det, der hedder Veja Mate-området. Det ligger vest for Helgoland - og 95 km nord for den hollandske ø Borkum. Fartøjet skal allerede om 17 dage være klar til at banke 67 havvindmøller ned i bunden. Et lille projekt til 1,9 milliard euro, som efter planerne skal stå klar til at sende strøm til 400.000 tyske husstande ved udgangen af 2017.