TV der bevæger dig

Ser værre ud end den er

Panderynkerne var dybe på forhånd - og tv-billederne viser en gul, næsten bar fodboldbane i Esbjerg. Men grønsværen, hvor der skal spilles superliga-bold om få uger, ser værre ud end den er.

01:49

150.000 par fødder har betrådt græsset i Esbjerg - men græsset skal nok komme igen.

Enkelte steder er græsset skrællet af.

Nye græsfrø, tromling og vand - det er opskriften på en god fodboldbane igen.

Endnu et par fødder på stadion.

1 af 5

Sport & Event Park, som står for Blue Water Arena, har regnet ud, at der har været mellem 150.000 og 200.000 par fødder inde på græsset under Landsstævnet, som blev afviklet i sidste uge. Det er betydeligt mere slid end en hel sæsons fodboldkampe.

- Men det ser værre ud end det er, siger direktør Niels Bækgård til TV SYD. Banen er så hård, at det kun er græsset som er slidt af. Den er stadig plan, og når der er sået nyt græs - og den har fået vand - bliver den god igen.

Han vil dog godt indrømme, at den ikke bliver blandt superligaens bedste baner, når Esbjerg spiller sin første hjemmekamp.

Landsstævnet havde i år valgt at bruge et stort fodboldsstadion til de store opvisninger - og åbnnings- og afslutningsfest. Tidligere - bl.a. i Haderslev - blev der bygget en særlig arena til de store opvisninger.

Sport & Event Park har været i tæt kontakt med Esbjerg fB og forsikret, at banen vil være spilleklar til første hjemmekamp.