Sikker sejr smuldrede på tre minutter for de danske mestre

Esbjerg Energy kunne ikke holde dampen oppe. Til gengæld sejrede Sønderjyske.

Der blev fightet forbilledligt, og det blev i høj grad en kamp i målmændenes tegn, da Sønderjyske ude slog Herlev med 1-0.

Allerede efter 50 sekunder fik Sønderjyske en drømmestart, da Derek Damon sendte pucken i netmaskerne til 1-0 efter assist fra Kim Lykkeskov.

quote

Det vigtigste var sejren, den fik vi - og så er det meget positivt at få et clean sheet, når man har de sidste par kampe i erindring.

Dan Ceman, cheftræner, Sønderjyske Ishockey

Kampen var derefter rigtig intens med mange store chancer. Men målvogterne stod en flot kamp for begge hold.

-Det var en intens hockeykamp, hvor vi havde meget fokus på det defensive aspekt. Det synes jeg lykkedes nogenlunde. Men de kom, især i anden periode, lidt for tæt på nogle gange. Det vigtigste var sejren, den fik vi - og så er det meget positivt at få et clean sheet, når man har de sidste par kampe i erindring, sagde Sønderjyskes cheftræner Dan Ceman efter kampen til klubbens hjemmeside.

Sejren var Sønderjyskes første i sæsonen.

Det lykkedes til gengæld ikke for de danske mestre Esbjerg Energy at vinde tirsdagens dyst mod Rungsted.

Det så ellers rigtig godt ud i store dele af kampen, og Esbjerg førte med 3-0.

I første periode sendte Tyler Fiddler pucken i nettet to gange. Efter henholdvis 14 og 18 minutters spil.

Tre minutter inde anden periode bragte Søren Nielsen Esbjerg Energy på sejrskurs med scoringen til 3-0.

Men allerede 22 sekunder efter reducerede Kent McDonell til 3-1 for Rungsted.

Det så stadig godt ud for Esbjerg Energy. Men tre hæslige minutter til sidst i anden periode forvandlede kampen.

Efter knap 38 minutter scorede Nicolai H. Weichel til 3-2. Minuttet efter sørgede Jon Palmebjörk for udligningen til 3-3. Endelig sendte Nikolaj Murholt Rosenthal, med få sekunder tilbage af perioden, pucken i mål til 4-3 til hjemmeholdet Rungsted.

Der blev ikke scoret i tredje periode, og dermed måtte Esbjerg Energy slukøret køre den lange vej hjem til Esbjerg med et 4-3-nederlag.