Skal folkeskolen have særlige tilbud til de dygtigste elever

Blåbjerggårdskolen i Esbjerg oprettede ved skoleårets start Da Vinci Linjen, som især henvender sig til de elever, der hidtil ikke har haft mulighed for at bruge deres evner fuldt ud på de skoler, som de tidligere gik på.

Blåbjerggårdskolen beskriver selv Da Vinci Linjen som et utraditionelt tilbud til unge, som vil gennemføre en ungdomsuddannelse. Da Vinci Linjen er for elever, der holder af at lære og har let ved det.
 

Da Vinci Linjen

Linjen hører til på Blåbjerggårdskolen og modtager elever på 7., 8. og 9. klassetrin.
På Da Vinci Linjen tilgodeses elever, som har brug for personlige og faglige udfordringer og ønsker at udnytte deres evner fuldt ud. Da Vinci Linjen er opkaldt efter universal-geniet Leonardo Da Vinci.

Ialt 30 elever fra 7. til og med 9. klassetrin er foreløbig startet på Da Vinci Linjen - og det er kun halvdelen af, hvad skolen havde håbet på.
Alligevel så mener skolelederLaust Poulsen, at tilbudet er kommet for at blive, fordi mere skræddersyede folkeskoler med særlige tilbud er nødvendige.

Da det særlige tilbud Da Vinci Linjen sidste forår blev introduceret blev den kraftig kritiseret af den lokale lærerforening. Den modstand er der fortsat, da lærerne frygter, at den er med til at underminere den danske traditionelle helhedsskole.

I aften følger TV SYD en skoledag i Da Vinci Linjens 7. klasse, der består af 13 elever.