Skar to døgn af ekstrem cykeltur

Biologilæreren Anders Tesgaard fra Esbjerg ruller lige så stille rundt i Esbjerg. Han er hjemme efter en ekstrem cykeltur tværs over USA. Han kørte turen to døgn hurtigere end for to år siden og blev nr. fire i løbet.

Anders Tesgaard var totalt smadret, da han i 2012 gennemførte Race Across America. Denne gang var han bedre forberedt ? og har slet ingen smerter i den del, der er højest, når man plukker jordbær.

- Jeg har da allerede været ud og rulle en lille tur, fortæller han til TV SYDs medarbejder.

Biologilæreren brugte ni døgn, 17 timer og 27 minutter til at køre de 4.830 kilometer. Det svarer næsten til halvanden Tour de France.

- Det har været en rigtig, rigtig fed tur, siger superatleten.

Og han havde også lært af erfaringerne. For to år siden fik han store smerter ? og led voldsom at søvnunderskud. Undervejs sover deltagerne kun to-tre timer i døgnet.

- I år blundede jeg også på cyklen, men jeg gjorde det uden at vælte. Så hver gang, jeg var lige ved at vælte, nåede jeg at vågne og få rettet op.

Han fortæller, at selvfølgelig kommer der kriser under sådan en ekstrem tur. Mens han kører, er Anders Tesgaard helt ude i ekstremerne. Men når han overvinder kriserne, giver det ham styrke i hverdagen:

- Det er det, jeg tænder på, og det som jeg synes er fedt. Og jo mere jeg tænker på det, jo mindre ekstremt er det. Det er jo bare det, jeg gør, siger han til TV SYD.

Og hvis det lykkes at samle hold, tid og penge til næste løb, er Anders Tesgaard klar til at tage afsted igen.