Skattejægere finder 1600 år gammel guldmønt fra Romerriget

Detektorjægerne fra Team Rainbow Power har gjort et storslået fund på den mark i Fæsted, hvor man sidste år fandt en større guldskat.

Marie Aagaard Larsen, Kristen Nedergaard Dreiøe og Poul Nørgaard Pedersen er detektorjægere, der går under navnet Team Rainbow Power. Holdet gjorde sig særligt bemærket, da de sidste år fandt en stor guldskat på en mark i Fæsted godt 10 kilometer uden for Ribe. Her fandt skattejægerne næsten 900 gram guld i form af armringe fra år 950.

quote

Den kan være kommet til Danmark på flere måder. Det kan være gennem handel, men det kunne også have været en gave, eftersom mønten er blevet lavet om til et smykke, der, at dømme ud fra slitagen, er blevet brugt rigtig meget.

Lars Grundvad, museumsinspektør, Museet på Sønderskov

Nu har Team Rainbow Power atter haft held i sprøjten i Fæsted. Endnu en armring af guld blevet hevet op af den forgyldte mark, men udover armringen har holdet også fundet en guldmønt - der vurderes til at være godt 1600 år gammel og stamme fra Romerrigets sidste vers.

- Den kan være kommet til Danmark på flere måder. Det kan være gennem handel, men det kunne også have været en gave, eftersom mønten er blevet lavet om til et smykke, der, at dømme ud fra slitagen, er blevet brugt rigtig meget, fortæller Lars Grundvad, museumsinspektør, Museet på Sønderskov. 

Efter Team Rainbow Powers store fund sidste år lavede man en grundig udgravning af området. Da udgravningen stoppede, kiggede detektorjægerne så forbi igen og fandt altså endnu flere ting. 

- Jeg håber, de vil blive ved med at lede i nogle år endnu, siger Lars Grundvad, der er overbevist om, at det nye fund er en del af den store skat fra sidste år, der er Danmarks største vikingeguldskat.