TV der bevæger dig

Skoleelever får ekstra lang sommerferie

Skoleåret er næste år ekstra langt. Derfor bliver der nu ændret i ferieplanen i Esbjerg Kommune, så skoleelever i alt får 7 ugers sommerferie i år.

Sommerferien bliver i år ekstra lang for skoleeleverne i Esbjerg Kommune. Til gengæld bliver juleferien kortere. Foto: Steffen Ortmann

I stedet for de sædvanlige seks ugers sommerferie, kan skoleeleverne fra Esbjerg Kommune komme til at nyde sol og sommer i en ekstra uge i år.

Børn- og familieudvalget opdagede i januar, at næste års plan for skoleferien havde en usædvanlig lang juleferie. Derfor vil udvalget nu ændre det. I stedet for en lang juleferie og en ekstra fridag i påsken og i Kristi Himmelfartsferien vil skoleeleverne få fri i uge 32.

Det er en fejl fra vores siden, og det er ikke godt nok, at vi ikke har været opmærksomme på ferieplanen. 

Diana Mose Olsen(SF), formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune

- En lang juleferie giver udfordringer for mange familier, og det er selvfølgelig beklageligt, at vi først opdager det nu, siger Diana Mose Olsen (SF), der er formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune, til TV SYD.

Ifølge folkeskoleloven skal sommerferien altid begynde den sidste lørdag i juni. I 2018 falder den først 30. juni. Derfor tæller skoleåret 2017/2018 i modsætning til de fleste andre skoleår også uge 26, og for at lande på de 200 skoledage, som et skoleår i Esbjerg Kommune har, skal der lægges flere feriedage ind i løbet af skoleåret.

Eleverne kan selvfølgelig glæde sig over en forlænget sommerferie, men er man ansat i Esbjerg Kommune, har man allerede i januar indgivet ferieønsker for sommeren, så her kan der opstå nogle problemer.

-Det er meget sent at komme med den udmelding, så jeg kan godt forstå, hvis nogle forældre er frustrerede, siger Ole Gøller, der er afdelingsleder fra Fortunaskolens afdeling Skolevænget, til TV SYD.

Feriekalender 2017/2018 i Esbjerg kommune

Sommerferie: Uge 26-32 2017
Efterårsferie: Uge 42 2017
Juleferie: 21. december 2017 - 3. januar 2018
Vinterferie: Uge 7 2018
Påskeferie: 24. marts - 2. april 2018
St. Bededag: 27. april 2018
Fredag efter Kr. Himmelfartsdag: 11. maj 2018
Grundlovsdag den 5. juni 2018 slutter undervisning kl. 12
Sommerferie: Uge 27-32 2018

Men han synes dog, at det er en bedre løsning, end at eleverne holder to ugers juleferie plus nogle feriedage i løbet af året. Og han gætter på, at det er nemmere for forældrene at holde samlet fri i sommerferien. 

- Det er en fejl fra vores siden, og det er ikke godt nok, at vi ikke har været opmærksomme på ferieplanen. Derfor vil vi også gerne rette op på den fejl hurtigst muligt, siger Diana Mose Olsen (SF) til TV SYD.

Børn & Familieudvalgets beslutning er sendt videre til endelig godkendelse i byrådet, der har sagen på dagsordenen på det kommende byrådsmøde den 6. marts. Fremover vil ferieplanerne gå i gennem Børn- og Familieudvalget. 

Sådan ligger skolernes sommerferie i din kommune.