TV der bevæger dig

Skøn natursti åbner til foråret langs Kongeåen

Nu går arbejdet i gang med at anlægge 35 km vandresti ved Kongeåen i Vejen Kommune. Den 35 km lange vandresti skal gå på tværs af hele kommunen.

Vandring langs Kongeåen

På fredag tages der første spadestik i Vejen Kommune, hvor skal der bl.a. bygges fire store træbroer over Kongeåen. Og selve stien bliver på cirka 35 kilometer alene i Vejen Kommune.

Flere steder bliver der mulighed for rundture.

I Esbjerg Kommune er de også godt i gang med at lave fortsættelsen af Kongeåstien, 31 km stil helt ud til Kongeåslusen ved Vadehavet.

-Vi har haft en tæt dialog med mange mennesker for at få det her projekt op at stå, og vi er blevet modtaget med en utrolig velvilje fra lodsejernes side. Der er selvfølgelig enkelte, der ikke har ønsket at deltage i projektet, og da det er et projekt, der bygger på frivillighed og lodsejernes velvilje, har vi fundet alternative veje og stier, siger Arne Madsen, som kommer fra Føvling Lokalråd og er formand for styregruppen bag projektet om Kongeåstien

Stien etableres som en trampesti, så man de fleste steder selv skal træde sporet. Der vil blive slået græs, hvor det er nødvendigt ? og så skal man gå ind og ud af indhegninger med græssende dyr via klap-låger. Anlægsarbejdet sættes i gang hen over vinteren og indvielsen forventes at blive engang i forsommeren 2015.

Kongeåen og Kongeådalen er helt unik og her venter både storslåede naturoplevelser og en lang og mangfoldig historie fra oldtiden og op til nyere tid med grænsehistorie.

Vejens borgmester Egon Fræhr (Venstre) tager fredag sammen med lokalrådene bag stien det første spadestik ved Frihedsbroen i Rødding.

   

 

FAKTA

85 lodsejere i Vejen Kommune har sagt ja til at byde turister og borgere
velkommen på deres jord, når de vandrer på den kommende Kongeåsti.

Esbjerg Kommune:

Esbjerg Kommune venter på at få de sidste tilladelser bl.a. fra
fredningsmyndighederne, og nogle lodsejere, men regner med deres 31
km Kongeåsti vil være færdiganlagt 15. juni 2015.

Kolding Kommune:

Koldingkommune vil anlægge en sti langs den gamle 1864 grænse som
fører op til Kongeåens udspring ved Vamdrup. Kommunen regner med
stien er en realitet år 2020.  

 

Mere kultur