TV der bevæger dig

Skrotsælgere fik kontanthjælp - nu politianmeldes de

kFem sager om socialt bedrageri er indtil videre overdraget til politiet fra Esbjerg Kommune. Yderligere to sager er under opsejling.

02:00

Der er penge i skrot, men nu kan det vise sig at være en dårlig forretning for en række borgere i Esbjerg.

1 af 2

Sagerne handler om borgere, der har solgt skrot, samtidig med at de har været på kontanthjælp. Og sagerne er i en størrelsesorden, der gør, at Esbjerg Kommune ikke kan sidde dem overhørig.

I de fem sager der er undersøgt, er der snydt for 707.000 kroner, hvoraf Esbejrg Kommune er blevet unddraget for lidt over 300.000. Den største af de sager drejer sig om en mand, der på et halvt år har solgt skrot for 191.000, mens han har fået kontanthjælp

Større sag på vej

Den største sag kan dog vise sig endnu ikke at være kommet frem. Esbjerg Kommune har nemlig to sager på vej, og i den ene er der solgt skrot for over 600.000 kroner over tre år. Dog uden at borgeren har været på kontanthjælp alle tre år.

Den sag har Esbjerg Kommune ikke fået undersøgt til bunds endnu, og derfor ved kommunen ikke, hvor meget der reelt er snydt for.

Op til 1½ års fængsel

Fordi beløbene er så store, mener Esbjerg Kommune ikke, at borgerne har glemt at melde oplysningerne til kommunen, men derimod forsøgt bevidst at unddrage beløbet. Derfor risikerer borgerne en tiltale for bedrageri.

Strafferammen for bedrageri i det her omfang, er fængsel i op til 1½ år.