TV der bevæger dig

Slæbebåd er i havn

Den slæbebåd, der for snart to uger siden blev trukket ned af et russisk skib i Esbjerg Havn, er blevet transporteret ind til kajen. Man regner med, at den kan blive løftet op af havnebassinet med en kran i løbet af eftermiddagen.

Vraget ligger under de to gule flydeballoner, som sørger for, at vraget ikke hviler på bunden af havnebassinet. Ved hjælp af dem har man kunne flytte slæbebåden ind til kajen, hvor bjærgningen skal foregå. Foto: Søren Meyer

Der arbejdes på højtryk på havnen i Esbjerg. Her håber man, at en sunken slæbebåd kan blive bjærget i løbet af søndag eftermiddag.

Indtil videre er båden blevet hævet fra havnebassinets bund ved hjælp af to flydeballoner, men den er stadig under vandet. Herefter er den fragtet ind til kajen.

- Næste step vil være, at vi får en pram placeret langs vraget på ydersiden. Derefter kan vi gøre klar til at løfte den med en mobilkran, forklarer Søren Meyer fra Nordic Marine Consult, som er koordinator på bjærgningen.

Ifølge Søren Meyer vil slæbebåden sandsynligvis blive bjærget i løbet af søndagen, men der kan komme uforudsete forhindringer, som kan udsætte det.

Se med i TV SYD i aften og se om det lykkes at bjærge vraget.

Mest sete på tvsyd.dk