TV der bevæger dig

Slæbebåd ved at kæntre to gange

Slæbebåden Skuld fra Fredericia var ved at kæntre to gange efter sammenstøddet med en bore-rig uden for havnen i Esbjerg, hvor riggen skulle bugseres til reparation.

02:15

Det var under bugseringen af denne bore-rig, at slæbebåden Skuld stødte sammen med riggen. (Foto: Medvind/Worm)

Esjerg har i dag hele fire borerigge i havnen. Her fotograferet fra en helikopter. (Foto: Medvind/Worm)

Bore-riggen er ved at være på plads. I mens er slæbebåden kommet til kaj. (Foto: Medvind/Worm)

1 af 4

- Det så kritisk ud, siger indsatsleder Niels Holm, Esbjerg Brand & Redning, som på et tidspunkt overvejede at evakuere sine folk, da besætningen ikke var sikre på, at skibet ville holde sig oven vande.

Hul i siden

Slæbebåden, som havde et stort hul i siden, fik hurtigt slagside. Brandvæsenet rekvirerede ekstra pumper.

- Da vi fik mere pumpekapacitet, blev skibet stabiliseret, fortæller Niels Holm.

Krængede igen

Dykkere blev sendt for at lappe hulle i slæbebådens skrog. Det lykkedes i første omgang, men efter et par timer bedgyndte båden at krænge mere og mere til styrbords side.

- Vi har lige hentes vore personlige ting, fortæller Kim Jürgensen, som arbejder på slæbebåden, som ejes af firmaet Svitzer.

Var nede i skibet

Han er helt forpustet, da TV SYD taler med ham.

- Vi har jo været helt nede i skibet - og den begyndte at krænge mere og mere.

Ærgerligt

Sammenstøddet skete uden for havneindløbet. Hovedmotoren satte ud på Skuld, som ramte den store bore-rig, som var under bugsering til Esbjerg. Der blev slået et stort hul i siden.

- Heldigvis kom vi da alle sikkert i land. Det andet er jo bare materielt, selv om det er ærgerligt nok, siger Kim Jürgensen.

Fire bore-rigge

Esbjerg Havn har i disse dage hele fire bore-rigge liggende. Den ene er færdigrepareret - og skulle faktisk være bugseret ud af havnen ved morgenens højvande. Men på grund af vejrudsigten for Gorm-feltet blev afsejlingen udskudt i 12 timer. Så indtil i morgen ligger fire af de kæmpe-store rigge i havnen og lige udenfor.