Slaget om ny omfartsvej i Ribe kæmpes på Facebook

Planerne om en omfartsvej ved Ribe har sat de lokale sind i bevægelse. Både ja- og nejsigerne er gået i intens lobby-kamp, inden borgermødet i aften

Nej-sigerne har oprettet en. Ja-sigerne har oprettet en. En gruppe på Facebook, der henvender sig henholdvis til dem, der ikke vil have en omfartsvej - og dem der gerne vil have den.

- Det var helt naturligt for mig at være med til at starte gruppen på Facebook, for vi skal ikke have en omfartsvej, som  ødelægger naturen her, siger Nini Oken fra Ribe til TV SYD.

- Jeg følte mig lidt provokeret af Nej-sigernes Facebook-gruppe. Jeg synes, der er tale om en skræmmekampagne og så startede jeg Omfartsvej - Ja tak, siger Klaus Sandfeld til TV SYD.

På de to Facebook-sider kan man hele tiden følge med i, hvor mange følgere de har. Men antallet og debatten vidner om, at engagementet er stort.

 

 

- Jeg håber, at vi får en omfartsvej for Ribe fremtids skyld. Erhvervslivet har brug for en god infrastruktur, og hvis den ikke er i orden, så forhindrer det, at nye firmaer slår sig ned - både lige her i Ribe men også i omegnen, siger Klaus Sandfeld.

Også Nej-sigerne tænker ud over Ribe-egnen.

- Hvorfor dog bruge 4-500 millioner kroner til en omfartsvej, der ikke er behov for. Lad andre få gavn af de penge, siger Christine Beksgaard.

 
 

Nej-sigerne har taget endnu et redskab i brug for at få deres vilje: Underskriftsindsamling. I skrivende stund har de 800 underskrifter indsamlet, som senere vil blive afleveret til Vejdirektoratet. Der er en såkaldt høringsfase - hvor alle kan give sit besyv med positivt og negativt - til den 25. november.

I aften er der borgermøde på Ribe Handelsgymnasium kl. 19-21