TV der bevæger dig

Social vicevært skal bygge bro

Esbjerg Kommune har ansat en social vicevært, som skal hjælpe og rådgive borgere i et af byens udsatte boligområder.

03:49

Den sociale vicevært, Helle Hansen, har til opgave at yde omsorg, praktisk hjælp og rådgivning til borgere og professionelle i Sædding og Ådalsområdet.

1 af 2

Nogle gange kan det offentlige system forekomme langt væk og uden for rækkevidde, hvis man som borger har brug for hjælp.

Derfor har Esbjerg Kommune nu ansat en social vicevært, Helle Hansen, som har til opgave at yde omsorg, praktisk hjælp og rådgivning til borgere og professionelle i Sædding og Ådalsområdet. Samtidig skal hun fungere som bindeled mellem den enkelte borger og det offentlige system.

Når længere ud

- En social vicevært skal være med til at sikre, at tilbud om hjælp og rådgivning når ud til alle, som har behov for det, siger formand for Esbjerg Kommunes Sundhed og Omsorgsudvalg Henning Ravn.

Den sociale vicevært når ud til flere af de borgere, som kan være svære at få kontakt til, for eksempel fordi de har isoleret sig og ikke magter kontakten til det offentlige system.

Den sociale vicevært er et led i projektet Sædding og Ådalen på toppen. Her sætter Esbjerg Kommune i samarbejde med lokale aktører fokus på sundhed og trivsel i området omkring Ådalskolen og Sædding.